Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BRITANSKI ŠKOLARCI OD SADA MORAJU NOSITI ‘RODNO NEUTRALNE’ SUKNJE

BRITANSKI ŠKOLARCI OD SADA MORAJU NOSITI ‘RODNO NEUTRALNE’ SUKNJE

skola-suknjaŠkolskim učenicima u Ujedinjenom Kraljevstvu sada je zabranjeno nošenje kratkih hlača tijekom ljeta i zahtijeva se od njih da nose “rodno neutralne” suknje

Srednja škola u Oxfordshireu u Engleskoj postala je prva koja je provela novu politiku, prisilivši dječake da odbace svoje kratke hlače u korist suknje za koje školski čelnici kažu da su “formalnije” nego kratke hlače, piše britanski Metro.

Ne iznenađuje škole roditelji se žale na bizarnu školsku odjeću, koja je dio većeg trenda škola koje prihvaćaju “rodno neutralne” odore kako bi se transrodni učenici osjećali kao kod kuće.

Naravno, roditelji heteroseksualnih učenika mogu biti sigurni da će se njihova djeca također osjećati ugodno. Jer ako ne žele nositi “rodno neutralne” suknje, mogu jednostavno nositi sakoe i hlače na ljetnim vrućinama.

Nakon promjene dress koda u školi roditelj Alastair Vince-Porteous je pitao osoblje da li njegov sin može nositi skrojene kratke hlače – ali škola je rekla da one nisu dio uniforme. Začuđen otac je tada rekao da je jedinstvena politika “rodno neutralna”, i da dječaci mogu naravno nositi suknju ako to žele.

Taj potez slijedi trend za sve više škola koje usvajaju rodno neutralnu politiku kako bi se transrodni učenici osjećali dobrodošli.

Mnoge škole sada kažu da suknje i hlače može nositi bilo koji spol. Prema Zakonu o jednakosti, škole imaju obvezu zaštititi transrodne učenike od diskriminacije.

Škola je uvela novu ujednačenu politiku nakon što je Ofsted, vladina organizacija zadužena za održavanje obrazovnih standarda, utvrdila da je uniformna politika škole Chiltern Edge “neadekvatna”.

Uvođenje nove jedinstvene politike došlo je nakon što je škola bila obilježena kao “problematična” od strane Ofsteda.

Glavna ravnateljica Moira Green izjavila je: “U rujnu 2017., uz podršku roditelja, škola Chiltern Edge je donijela odluku da se uvede nova formalna odora. Ovo je bio uspjeh. Škola Maiden Erlegh Trust, u pripremi za rujan 2018, svesrdno podržava Chiltern Edgeovo usvajanje službene odore.”

Postavlja se pitanje, što sa sportašima? Na ovo pitanje samo možemo aplaudirati vladinoj organizaciji Ofsted za svoje zalaganje u rigoroznim edukacijskim standardima.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,