Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SOROS U ITALIJI: Putin financira desničarske i populističke anti-imigrantske stranke po Europi

SOROS U ITALIJI: Putin financira desničarske i populističke anti-imigrantske stranke po Europi

soros-italijaSoros je naveo da Putin „nastoji dominirati Europom“, valjda ono što i sam želi, ali ne želi reći

Američki milijarder mađarskog porekla George Soros sudjelovao je na Festivalu ekonomije u talijanskom gradu Trentu, gde je javno upitao da li predsjednik Rusije Vladimir Putin „zapravo financira“ Ligu, antiimigrantsku stranku pod vodstvom Matea Salvinija, koja je sa populističkim Pokretom pet zvezdica formirala novu vladajuću koaliciju u Italiji.

„Talijansko javno mnjenje ima prava da zna da li je Salvini na Putinovom platnom spisku“, kazao je Soros, prenosi „Corriere della Sera“.

List piše da se nije dugo čekalo na odgovor talijanskog vicepremijera i ministra unutarnjig poslova.

„Nikada nismo primili ni liru, ni euro, ni rublju iz Rusije, Putina smatram jednim od najboljih državnika i sramota me je zbog činjenice što jedan beskrupulozni špekulant, kakav je gospodin Soros, dobija poziv da dođe u Italiju da govori pred auditorijem“, poručio je Salvini.

„Corriere“ navodi da je Soros tijekom govora u Trentu rekao da je „vrlo zabrinut“ zbog bliskosti nove Vlade Italije sa Rusijom.

Dnevnik podsjeća da su stranke koje podržavaju novu Vladu zatražile ukidanje sankcija koje je Europska unija uvela Moskvi.

Soros je naveo da Putin „nastoji dominirati Europom“.

„Ne želi je uništiti, već je iskoristiti zato što ona ima proizvodni kapacitet, dok ruska ekonomija pod Putinom može samo iskorištavati primarne sirovine i ljude“, kazao je Soros.

On je predsjednika SAD Donald Trumpa ponovo opisao kao „prijetnju po svijet, uključujući Ameriku“, uz tvrdnju da šef Bijele kuće „ne razumije osnovne elemente ekonomije“.

Prema Sorosevoj oceni, bilo bi dobro ukoliko Trump „ne bi dugo potrajao“.
 
(Tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,