Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ISUS GA VOLI: Svećenik od vjernika traži da mu kupe privatni mlažnjak ‘Falcon X’

ISUS GA VOLI: Svećenik od vjernika traži da mu kupe privatni mlažnjak ‘Falcon X’

svecenik-mlaznjakSvećenik je branio svoje stavove o posjedovanju privatnih mlažnjaka rječima da su komercijalne avio-kompanije prepune demona koji stoje na putu njihovih prebukiranih rasporeda

Američki evangelistički svećenik Jesse Duplantis pozvao je svoje vjernike da prikupe 54 milijuna dolara kako bi mogao kupiti privatni mlaznjak — četvrti po redu

Postoji anegdota u kojoj je pokojni patrijarh Pavle, kada je vidio luksuzne limuzine u kojima patrijarsi dolaze na sabor SPC, uzviknuo: „Sreća što ste se zavjetovali na skromnost!“

U kršćanstvu se na luksuz ne gleda sa odobravanjem u skladu sa rečima Isusa Krista da će prije deva proći kroz ušicu igle nego bogataš kroz rajska vrata. Međutim, šta ako se luksuz koristi u slavu Božiju, ili ako je to opravdanje za život u luksuzu?

Tako se Jesse Duplantis, evangelistički propovednik iz američke savezne države Luizijane, dosjetio kako da se domogne novog aviona.

Duplantis, koji propovijeda putem televizije (za takve propovjednike u Americi postoji naziv televangelisti), zatražio je od svojih sljedbenika da prikupe 54 miliona dolara kako bi mogao kupiti novi mlaznjak.

„Znate da sam u svom životu posjedovao tri različita mlaznjaka i da sam ih koristio i koristio, sve dok ih nisam iskoristio u ime Božje“, rekao je Duplantis.

Problem sa tim avionima bio je, prema Duplantisovim riječima, to što su morali slijetati na više mjesta kako bi dopunili gorivo. Međutim, ukoliko vjernici usliše njegovu molbu i prikupe tražena sredstva, Duplantis bi kupio „Falcon X“, sa kojim bi izbjegao dodatne troškove zbog slijetanja kako bi dopunio gorivo.

„Zaista vjerujem da Isus, kada bi danas hodao zemljom, ne bi jahao magarca, već bi letio avionom propovjedajući Evanđelje širom svijeta“, rekao je Duplantis u video-obraćanju.

Duplantisovo obraćanje objavljeno je nakon što je jedan drugi televangelist, Kenneth Copeland iz Teksasa kupio mlažnjak „Galfstream 5“ za 36 milijuna dolara.

Njih dvojica su nedavno, u Copelandovom programu, branili svoje stavove o posjedovanju privatnih mlažnjaka rječima da su komercijalne avio-kompanije prepune demona koji stoje na putu njihovih prebukiranih rasporeda.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,