Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘DOĐITE K MENI, GRIJEŠNICI’: Irski biskup izjavio da se katolici koji su glasali za pobačaj – moraju ispovijediti

‘DOĐITE K MENI, GRIJEŠNICI’: Irski biskup izjavio da se katolici koji su glasali za pobačaj – moraju ispovijediti

biskup-irskaIrski biskup poziva katolike koji su glasovali “DA” na referendumu o pobačaju u Irskoj da dođu na ispovijed jer su počinili grijeh

Biskup Kevin Doran kaže kako vjeruje da su katolici koji su podupirali ukidanje Osmog amandmana trebali priznati svoj grijeh.

Irska je glasovala za ukidanje svoje kontroverzne zabrane pobačaja na referendumu u petak, s 66 posto za “DA” od 2,15 milijuna birača koji podupiru ukidanje osmog amandmana.

Biskup Kevin Doran izjavio je u ponedjeljak kako je smatrao da su oni koji su glasali za izmjenu na referendumu “znajući i imajući namjere da bi pobačaj bio ishod”, počinili grijeh.

Ono što bih rekao katolicima koji su glasovali “DA”, “ako ste glasali ‘DA’, znajući i imajući namjere da će to završiti zabranom pobačaja, trebali biste razmotriti dolazak na ispovijed”.

Doran, koji je biskup Elfina – biskupije na zapadu Irske, iznio je komentare na državnom mediju, RTE Radio 1.

“Glasovanje svake osobe ima moralno značenje i politički značaj”, kazao je, dodavši kako je Katolička crkva obitelj i “nitko se nikad ne smije udaljiti od nje”.

Korisnici društvenih medija tvrde da je biskupov poziv na pokajanje birača za pobačaj je samo dodatak na tamnu povijest katoličke crkve u ovoj zemlji.

U nedjelju je irski nadbiskup Eamon Martin izjavio kako je Irska “zaboravila” pravo na život nerođenih, te je na vrhuncu uvođenja liberalnog režima abortusa.

Bilo je i nekoliko izvješća na društvenim medijima svećenika koji su tražili župljane koji su glasovali za ukidanje osmog amandmana ustava zemlje i za abortus, da napuste nedjeljnu misu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,