Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Sankcionirajte Israel!’: 4500 pari cipela koje simboliziraju mrtve Palestince postavljeno ispred Vijeća EU (VIDEO)

‘Sankcionirajte Israel!’: 4500 pari cipela koje simboliziraju mrtve Palestince postavljeno ispred Vijeća EU (VIDEO)

palestina-cipeleAktivisti kampanje su postavili 4500 pari cipela koje simboliziraju Palestince koje su Izraelci ubili u proteklom desetljeću, ispred zgrade Vijeća EU u Bruxellesu, kako bi se izvršio pritisak na sastanak europskih ministara vanjskih poslova

“Imamo poruku voditeljima Europske unije koja kaže: ‘Palestinski život je važan’,” rekao je Fadij Kur’an, voditelj kampanje za Avaaz.

Nevladina udruga koja je organizirala mirni prosvjed rekla je za RT: “Vjerujemo da je jedini način da se krene prema miru sankcionirati Izrael, to je jedini temelj kojeg imamo i to je naš cilj”.

Palestinski aktivisti kao što je Kur’an provode kampanje Bojkota, Deinvestiranja i Sankcije (BDS) protiv Izraela od 2005. godine, no pokret je revitaliziran posljednjih mjeseci, budući da su nasilje i politička napetost porasli u regiji.

Nedavno je politika Izraela kulminirala tisućama sukoba na granici Izraela i Gaze na dan kada je SAD službeno preselila svoje veleposlanstvo iz Tel Aviva u Jeruzalem, 14. svibnja, kada je navodno ubijeno 60 Gažana od strane IDF-ovih vojnika.

Više zemalja EU, koje su se suprotstavljale proturječnom veleposlanstvu, osudile su uporabu prekomjerne sile, ali nitko nije proveo nikakve posebne mjere za kažnjavanje uprave premijera Benjamina Netanyahua.

Europski ministri vanjskih poslova trebali su održati novi sastanak o tom pitanju u ponedjeljak, što bi moglo pružiti jedinstven odgovor.

Organizatori prosvjeda žele da se diplomati ne usredotoče samo na nesigurno geopolitičko manevriranje na Bliskom istoku, već da se suosjećaju s ljudskim žrtvama tijekom zadnjeg desetljeća.

“Više od tisuću pari cipela ovdje simbolizira djecu i donio sam također obuću moje kćeri, da bih pokazao da stojim s onim očevima, onim majkama, onom braćom i sestrama koji su izgubili svoju djecu i svoju braću i sestre u ovom ratu” – rekao je Christoph Schott, još jedan viši aktivist za Avaaz.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,