Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PAPA DAO UPUTE BISKUPIMA: Pripazite da oni koje primate nisu gay, bez obzira na to da li su pedofili

PAPA DAO UPUTE BISKUPIMA: Pripazite da oni koje primate nisu gay, bez obzira na to da li su pedofili

papa-gayPapa Franjo je upozorio ovoga tjedna biskupe da pažljivo ispitaju kandidate za svećenike i odbiju svakoga za koga posumnjaju da bi mogao biti gay, ne zapitavši se da li su i pedofili, objavili su u lokalni mediji

“Dobro pripazite kada primate svećenike, širom otvorite oči” – rekao je Papa, navodi servis Vatican Insider dnevnoga lista La Stampa.

“Ako imate neke dvojbe, bolje da ih ne primate” – dodao je Franjo.

Poglavar Katoličke crkve sastao se s talijanskim biskupima samo nekoliko dana nakon što je jedan Čileanac, žrtva zlostavljanja svećenika, izjavio kako mu je Papa u privatnom razgovoru rekao da ga je Bog učinio homoseksualcem i da ga on voli takvog kakav jest.

Vatikan je odbio komentirati navode lista koji proturječe medijskim nagađanjima da Papa ublažava kruta crkvena stajališta o homoseksualnosti. Crkva ju je, ako se aktivno prakticira, osuđivala kao nemoralni poremećaj.

U dokumentu iz 2005., koji je objavio Franjin prethodnik Benedikt XVI., Vatikan kaže da bi Crkva mogla u svećenički red primiti one koji su dokazano nadišli svoju homoseksualnost najmanje tri godine.

No, primanje u službu treba zabraniti aktivnim homoseksualcima i onima s “duboko ukorjenjenim” gay sklonostima te onima koji podupiru gay kulturu, piše u dokumentu.

Najnovije Franjine upute biskupima mogle bi smiriti konzervativce, zabrinute dramatičnom promjenom jezika Crkve o homoseksualnosti otkako je Franjo izabran 2013.

“Ako je netko gay i traži Boga i ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim?” – rekao je Papa na svom prvom inozemnom putovanju 2013.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,