Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » TRUMP NE VJERUJE OČIMA: Francuska upravo potpisala ugovore za izravno ulaganje od 1 milijarde eura u Rusiju

TRUMP NE VJERUJE OČIMA: Francuska upravo potpisala ugovore za izravno ulaganje od 1 milijarde eura u Rusiju

putin-macronRusija i Francuska potpisale su šest ugovora za izravna ulaganja u Rusiju u vrijednosti od oko milijardu eura na tekućem poslovnom forumu u Petrogradu na kojem je nazočio francuski predsjednik

Vrijednost međnarodnog ugovora od milijardu eura (1,17 milijardi dolara) objavio je Kirill Dmitriev, čelnik ruskog investicijskog fonda.

Šest ugovora potpisano je na Međunarodnom ekonomskom forumu u St. Petersburgu (SPIEF), koji se u utorak i petak održava u bivšem glavnom gradu Rusije.

Za usporedbu, sva izravna strana ulaganja u Rusiju 2017. godine iznosila su 27,9 milijardi dolara.

Francuski Total kupuje 10 posto projekta Ruskog arktičkog plinskog projekta za 2,55 milijardi dolara.

Francuski naftni i plinski div Total potpisao je ugovor od 25,5 milijardi dolara sa ruskom kompanijom Novatek o ulasku u projekt “Arktik Liquefied Natural Gas-2″.

Ukupno će dobiti 10-postotni udio u poduzeću, s mogućnošću povećanja na 15 posto, izjavio je Leonid Mikhelson, predsjednik uprave Novateka, kako su navele RIA-Novosti.

Ruska atomska agencija Rosatom i francuska komisija za alternativne izvore energije i atomsku energiju potpisali su strateški dokument o partnerstvu i suradnji na području uporabe mirne atomske energije.

Čelnik kompanije Rosatom, Aleksey Likhachev, također je bio zaintrigiran rusko-francuskim sporazumom vrijednim milijardu dolara o uporabi nuklearnog goriva, koji bi mogao biti potpisan tijekom tekućeg Međunarodnog ekonomskog foruma u St. Petersburgu (SPIEF).
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , ,