Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ┼áVEDSKE NOVINE UPOZORAVAJU: Invazija na Rusiju bi bila ‘vojna no─çna mora’

┼áVEDSKE NOVINE UPOZORAVAJU: Invazija na Rusiju bi bila ‘vojna no─çna mora’

rusija-vojniciUlazak u Rusiju postala bi “vojna no─çna mora” za svaku vojsku, prema listi najte┼żih zemalja na koje bi mogli provesti invaziju, pi┼íe ┼ívedski list Svenska Dagbladet

Vojna mo─ç, veli─Źina teritorija i te┼żina terena jedan su od klju─Źnih ─Źimbenika koji odre─Ĺuju obrambenu sposobnost zemlje, napisao je Svd.se.

Prema tim kriterijima, ┼ívedski novinari su istaknuli da “tko god smatra ideju da napadne Rusiju, mora biti spreman na sve vrste terena”.

Neprijatelj bi se suo─Źio s pustim planinama, nepremostivim mo─Źvarnima, smrznutim tundrama, burnim rijekama i tamnim ┼íumama Rusije, rekli su, dodav┼íi kako vru─ça ljeta i vrlo hladne zime tako─Ĺer predstavljaju izazov.

“A onda imamo i Ruse koji su tisu─çama godina sudjelovali u velikim ratovima i gerilskim ratovima, i stekli puno iskustva” – re─Źeno je u ─Źlanku.

Zaklju─Źci lista Svenska Dagbladeta podupire ruska povijest, budu─çi da zemlja nikada nije bila osvojjena od stvaranja centralizirane dr┼żave u Rusiji po─Źetkom 15. stolje─ça.

Rusi su zaustavili sve poku┼íaje napada na svoju zemlju, poraziv┼íi me─Ĺu ostalima vojske francuskog cara Napoleona 1812. godine i nacisti─Źkog diktatora Adolfa Hitlera 1941.-45., koji su se u to vrijeme smatrali nezaustavljivima.

┼ávicarska i Novi Zeland tako─Ĺer visoko na listi neosvojivih zemalja ovog lista. Unato─Ź tome ┼íto ima prili─Źno malu vojsku od samo 150.000 vojnika, ┼ívicarska dr┼żava i dalje ostaje tvrdi orah za razbijanje zbog toga ┼íto ju okru┼żuju Alpe.

┼ávicarska puno obrambenih objekata, kao i mostova i cesta, koji bi mogli biti dignuti u zrak kako bi sprije─Źili napada─Źe i agresore, pi┼íe ─Źlanak.

Osvajanje Novog Zelanda bilo bi problemati─Źno s logisti─Źkog stajali┼íta, rekli su autori. Oto─Źna dr┼żava nalazi se na vi┼íe od 2000 km od najbli┼żeg velikog kopna, Australije, a opskrba vojnika s oru┼żjem i opremom bi bila “gotovo nemogu─ça”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,