Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Njemački list Suddeutsche Zeitung se ispričao Netanyahu zbog ‘antisemitske’ karikature Eurovizije – I DAO OTKAZ NOVINARU!

Njemački list Suddeutsche Zeitung se ispričao Netanyahu zbog ‘antisemitske’ karikature Eurovizije – I DAO OTKAZ NOVINARU!

neteny-eurovizNjemačke dnevne novine su dale otkaz karikaturisti zbog ‘antisemitske’ ilustracije izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, koja je bila povezana sa Izraelovom pobjedom na natjecanju pjesama Eurovizije i smrti Palestinaca u Gazi

Suddeutsche Zeitung (SZ) objavio je kontraverzni crtež Netanyahua, koji je preobučen u dobitnika Eurovizije Nete Barzilai, kako drži raketu na kojoj je Davidova zvijezda.

U pozadini, Davidova zvijezda se također može vidjeti i kao zamjena slova “V” u natpisu “Pjesma Eurovizije”. Izraz koji izlazi iz Netanyahujevih usta glasi: “Sljedeće godine u Jeruzalemu.”

Novine su se kasnije ispričale zbog rada karikaturiste Dietera Hanitzscha, a glavni urednik Wolfgang Krach rekao je da je ilustracija koristila antisemitske klišeje.

“Karikaturist je rekao da je samo želio istaknuti da će se sljedeće godine natjecanje održati u Izraelu”, rekao je Krach u priopćenju.

“Ali također se ta karikatura može gledati i drugačije, i mogla bi se smatrati antisemitskom. Tako je pogrešno bilo to objaviti i ispričavamo se” – rekao je glavni urednik lista.

Govoreći za “Jüdische Allgemeine”, njemački židovski list, autor karikature Hanitzsch je odbio spomenuti ispriku novina.

“To što su se urednici ispričali, to je bio način njihova poslovanja. Ja se ne ispričavam” – rekao je. “Mogu kritizirati politiku Netanyahu, čak i kao Nijemac.”

85-godišnji karikaturist, koji je bio u središtu drugog antisemitskog događaja 2016. godine, nakon što je prikazao američku vanjsku politiku kao hobotnicu koja drži globus, je dobio otkaz nakon njegovih primjedbi. Njemačko tiskovno vijeće sada je pokrenulo istragu o toj karikaturi.

Pišući za portal T-online, Jonas Mueller-Towe je rekao kako vjeruje da Davidova zvijezda na raketi može predložiti da su Židovi iza svih ratova.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,