Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ANGELA MERKEL DOŽIVJELA VELIKI UDARAC: Narod se budi! 82% Nijemaca vjeruje da je SAD nepouzdan partner

ANGELA MERKEL DOŽIVJELA VELIKI UDARAC: Narod se budi! 82% Nijemaca vjeruje da je SAD nepouzdan partner

merkel-trumpVelika većina Nijemaca vjeruje da SAD nije pouzdani partner Berlina kada je u pitanju politička suradnja, prema novoj anketi

Nove informacije o stanju nacije su došle nakon što je kancelarka Merkel rekla da se Europa više ne može osloniti na Washington.

Istraživanje koje je naručio javni TV servis ZDF, pokazalo je da 82 posto Nijemaca vjeruje da SAD nije pouzdan partner, a samo 14 posto vjeruje da je to istina. Preostalih četiri posto bilo je nesigurno.

To je došlo nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila ranije ovog mjeseca da Europa “mora preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke”, ističući da “više nije slučaj da nas Sjedinjene Države samo štite”.

Merkelova izjava nastala je nakon što je američki predsjednik Donald Trump izašao iz Iranskog nuklearnog sporazuma, unatoč Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Francuskoj koje su ga pozvale da ostane dio sporazuma.

Međutim, većina (65%) Nijemaca još uvijek je optimistična da će preostali potpisnici ugovora o Iranskom nuklearnom sporazumu – Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Kina i Rusija – biti uspješni u skladu s tim sporazumom. 28%, međutim, skeptično je da se može nastaviti bez Washingtona.

U međuvremenu, ispitanike se pitalo je li Rusija pouzdan partner, i više od 36% građana gledaju na Moskvu kao pouzdanijeg partnera od Washingtona.

Anketu je naručila televizija ZDF i provela ga je agencija Mannheim Research Group. Intervjui su provedeni preko telefona sa 1.200 sudionika slučajnih odabranih građana od 15. do 17. svibnja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,