Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Sudac Poslao Amiša u Zatvor Na 6 Godina Jer Je Prodavao Svoj Prirodni Lijek i Ugrozio Farmaceutske Kompanije

Sudac Poslao Amiša u Zatvor Na 6 Godina Jer Je Prodavao Svoj Prirodni Lijek i Ugrozio Farmaceutske Kompanije

amis-sudSudac je osudio poljoprivrednika Amiša na šest godina zatvora zbog odbijanja prodaje lijekova farmaceutske industrije zajednici Amiša

Američki okružni sudac Danny Reeves je proglasio u petak neviđenu presudu protiv Samuel Giroda, opravdavajući njegovu tešku kaznu tvrdeći da je Girod prodavao biljni preparat kojeg nije odobrila državna agencija FDA.

Bijesni pristaše farmera iz države Kentucky obećali su tražiti pomilovanje od predsjednika Donalda Trumpa.

Girod (57), već godinama proizvodi i prodaje proizvod pod imenom “Chickweed Salve” kojeg proizvodi na svojoj farmi u okrugu Bath, pola sata vožnje istočno od grada Lexington. Uprava za hranu i lijekove označila je “Girodovu salvu” lijekom kojeg je dovela pod federalnu regulaciju.

Tužitelji su optužili Giroda za proizvodnju biljnih preparata u objektu koji nije bio registriran u FDA i zapakiran u kutije koje “nisu nosile oznaku sa odgovarajućim uputama za upotrebu”.

Reeves je naložio Girodu da plati 14.239 dolara odštete državi i još dodatnih 1300 dolara za razne troškove. Uz njegovu presudu, Girodu će biti nadgledan tri godine nakon puštanja iz zatvora kako ne bi nastavio proizvoditi svoje proizvode na ilegalan način.

Girod, koji je sebe zastupao, odbio je poziv suca na izricanje presude u petak.

“Ne odričem se imuniteta na ovom sudu”, rekao je Girod sucu. “Ne pristajem na presudu.”

Carlton S. Shier, državni odvjetnik američkog istočnog okruga Kentucky, izjavio je da je Girod “neukusno stavio javnost pod rizik” proizvodnjom i prodajom domaćih proizvoda u brojnim državama koji nisu bili u skladu s propisima FDA.

Shier je rekao da je jedan od njegovih proizvoda bio opasan ako se koristi kao što je bilo preporučeno, a sva tri proizvoda oglašavana su na način koji nije bio u skladu sa zakonom.

Girodovi proizvodi bili su na tržištu za liječenje brojnih zdravstvenih problema, uključujući oštećenje kože, sinusne infekcije i raka.

Tužiteljski dokazi pokazali su da je federalni sudac u državi Missouri naložio Girodu da zaustavi proizvodnju i prodaju svojih proizvoda 2013. godine sve dok njegovo označavanje i oglašavanje proizvoda ne udovolji propisima agencije FDA. Usprkos sudskom nalogu, Girod je nastavio proizvoditi i prodavati svoje proizvode u Indijani, Wisconsinu i Illinoisu.

Kao dio zabrane iz 2013. godine, inspekcija Girodovog proizvodnog pogona u okrugu Bath trebale su osigurati njegovu usklađenost. U studenom 2013. godine, dva FDA-ova službenika za sigurnost potrošača pokušali su pregledati Girodovo postrojenje, ali su ih Girod i ostali farmeri spriječili da uđu na njegov posjed.

Američki državni odvjetnik izjavio je nakon što je počeo kazneni postupak protiv njega, da se Girod dogovarao sa svjedokom, nije se pojavio na sudskom postupku i bio bjegunac nekoliko mjeseci.

“Mislim da nije bilo loših namjera”, rekao je Fox. “Sam Girod nije želio nikoga povrijediti, a dokazi na suđenju pokazali su da nitko nikada nije povrijeđen. Kazna od šest godina zatvora je teška kazna.”

Blizu 100 pristaša Giroda, uključujući mnoge u amiškoj zajednici, čekali su izvan federalnog suda na rezultate presude. Među njima je bio i bivši šerif Richard Mack.

“Ovo je apsolutno ludilo”, rekao je Mack. “Koja je stvar broj jedan koju vlada treba raditi u našoj zemlji? Sprječavanje nepravde. I oni su je promovirali danas. Ovdje su agencija FDA i sudac Reeves stvorili kazneno djelo od nevinog farmera.”

Reeves je rekao da Girod neće prihvatiti odgovornost za svoje postupke i priznati nečija pravila, već samo svoja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,