Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ┼ávedska podijelila bro┼íure svim gra─Ĺanima da se pripreme za rat protiv Rusije, a zemlja im na koljenima zbog masovne imigracije

┼ávedska podijelila bro┼íure svim gra─Ĺanima da se pripreme za rat protiv Rusije, a zemlja im na koljenima zbog masovne imigracije

svedska-brosura┼ávedska je svim ku─çanstvima u dr┼żavi podijelila bro┼íure s uputama za pripreme na mogu─çi rat

┼ávedska vlada poslala je na adrese svih 4,8 milijuna ku─çanstava u dr┼żavi bro┼íuru od 20 stranica s informacijama za pripreme u slu─Źaju rata. Ovo je prvi put da je to ┼ívedska vlada u─Źinila nakon vi┼íe od pola stolje─ça, pi┼íe Guardian.

Bro┼íura pod naslovom “Ako stigne kriza ili rat” obja┼ínjava kako si ljudi mogu osigurati osnovne potrebe poput hrane, vode i grijanja, ┼íto zna─Źe signali upozorenja, gdje mogu prona─çi atomska skloni┼íta i kako mogu doprinijeti ┼ívedskoj “totalnoj obrani”.

Cyber napadi, terorizam, klimatske promjene, la┼żne vijesti

Bro┼íura je ilustrirana fotografijama sirena, ratnih aviona i obitelji koje bje┼że iz svojih domova.

Priprema stanovnike na opasnosti poput cyber napada, terorizma i klimatskih promjena te uklju─Źuje stranicu o identifikaciji la┼żnih vijesti.

“Iako je ┼ávedska sigurnija od mnogih drugih zemalja, jo┼í uvijek postoje prijetnje na┼íoj sigurnosti i neovisnosti”, stoji u bro┼íuri. “Ako ste spremni, pridonesite pobolj┼íanju na┼íe sposobnosti da se nosimo s velikim opasnostima.”


Sli─Źne bro┼íure prvi put dijeljene su u ┼ávedskoj 1943. godine, za vrijeme Drugog svjetskog rata. Redovito su se nadopunjavale do 1961. godine i dijelile javnosti, a od tada su se dijelile vladi do 1991. godine.

“Dru┼ítvo je ranjivo pa se moramo pripremiti”

“Dru┼ítvo je ranjivo pa se moramo pripremiti kao individualne osobe”, rekao je Dan Eliasson iz ┼ívedske Agencije za krizne situacije, koja vodi projekt. Do objave nove bro┼íure do┼ílo je zbog poja─Źane debate o sigurnosti te mogu─çnosti da se ┼ávedska pridru┼żi NATO-u, nakon ruskog pripajanja Krima 2014. godine te sve ve─çe prisutnosti ruskih aviona i podmornica.

┼ávedska je pro┼íle godine odr┼żala najve─çe vojne vje┼żbe u posljednjih 25 godina. Bro┼íura savjetuje ljude kako se pona┼íati ako ostanu bez grijanja, hrane i vode te ako bankomati, mobiteli i internet prestanu raditi. Savjetuje da treba provjeriti izvore svih informacija jer “dr┼żave i organizacije ve─ç poku┼íavaju utjecati na na┼íe vrijednosti i pona┼íanje te smanjiti na┼í otpor i volju za obranom”.

Stranica s detaljnim “uputama za ku─çne pripreme” savjetuje stanovnike da spreme zalihe vode, odje─çu, vre─çe za spavanje i hranu s du┼żim rokom trajanja.

“U slu─Źaju rata, svi su obavezni doprinijeti i svi su potrebni. Nikada ne─çemo odustati. Sve informacije koje tvrde da otpor prestaje su la┼żne”, stoji u bro┼íuri.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,