Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KAKAV OTAC TAKAV SIN: Nakon pokolja u Gazi, sin izraelskog premijera kontroverznom objavom na Instagramu produbio krizu

KAKAV OTAC TAKAV SIN: Nakon pokolja u Gazi, sin izraelskog premijera kontroverznom objavom na Instagramu produbio krizu

nete-sinSin izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, Yair etanyahu, na Instagramu je objavio kontroverzni post koji glasi ‘Jeb** Tursku’, nakon diplomatske svađe između dvije države zbog pokolja koji se dogodio u ponedjeljak u Gazi

Yair Netanyahu naime, objavio je na Instagram storyju sliku koja izgleda kao turska zastava – na crvenoj podlozi bila su bijela slova s polumjesecom i zvijezdom. No polumjesec u ovom slučaju označavao je slovo ‘c’ u riječi ‘f*ck’.

Kontroverzni post objavljen je nakon što je turska izbacila izraelskog ambasadora Eitana Naeha iz Ankare kao odgovor na ubojstvo 60 Palestinaca u masovnim prosvjedima održanima u Pojasu Gaze u ponedjeljak.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obrušio se na Netanyahua, nazivajući ga ‘premijerom apartheida’ i ustvrdio kako su mu ruke uprljane krvlju Palestinaca.

Netanyahu mu je odgovorio jednakom mjerom, spominjući Erdoganove ruke uprljane krvlju bezbrojnih Kurda u Turskoj i Siriji.

Nakon objave Yair je čini se obrisao svoj račun, no screenshot njegove objave već se munjevito proširio diljem društvenih mreža.

Glasnogovornik Netanyahu za Haaretz je komentirao kako je ‘Yair Netanyahu privatna osoba, kao i njegov Instagram račun’.

Nije prvi put da je Netanyahuv sin izazvao prijepore. U rujnu je bio prisiljen izbrisati meme sa svog Facebooka koje su opisane kao antisemitske i kao klanjanje bjelačkoj nadmoći.

U siječnju je ponovno osramotio svoju obitelj kada je snimljen u jednom striptiz klubu u Tel Avivu. Na snimci raspravlja o plaćanju prostitutke i podsjeća svog prijatelja, Nira Maimona, sina plinskog tajkuna Kobija Maimona na ‘odlučan dogovor’ koji su sklopili njihovi očevi.
 

 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,