Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIČKOJ MASONSKOJ RATNOJ MAŠINERIJI NIJE STALO DO MIRA: Sjeverna Koreja iznenada prekinula pregovore s Južnom Korejom

AMERIČKOJ MASONSKOJ RATNOJ MAŠINERIJI NIJE STALO DO MIRA: Sjeverna Koreja iznenada prekinula pregovore s Južnom Korejom

mirovni-pregovoriSjeverna Koreja je jučer je iznenada prekinula mirovne pregovore s Južnom Korejom. Razlog prekida je bijes zbog vojnih vježbi koje Južna Koreja organizira sa Sjedinjenim Američkim Državama

Sjevernokorejska agencija KCNA izvijestila je da vježbe predstavljaju “provokaciju i probu za invaziju”.

Sjeverna Koreja također je poslala upozorenje SAD-u, kazavši kako je sada upitan i sastanak Donalda Trumpa i Kim Jong-una koji bi se trebao održati 12. lipnja.

SAD i Južna Koreja provode velike zajedničke vojne vježbe još od petka, u kojima sudjeluje više od stotinu borbenih aviona, velik broj B-52 bombardera i lovaca F-15K. Sjeverna i Južna Koreja trebale su danas nastaviti mirovne pregovore u vojnom kompleksu Panmunjom.

“Ova vježba koja cilja na nas, koja se odvija diljem Južne Koreje, očigledan je izazov deklaraciji iz Panmunjoma i namjerna vojna provokacija protivna pozitivnom političkom razvoju na Korejskom poluotoku”, navodi agencija KCNA.

“Sjedinjene Države će isto tako morati pažljivo razmisliti o sudbini planiranog summita Sjeverna Koreja-SAD, u svjetlu ovog provokativnog vojnog meteža zajednički izvedenog s vlastima Južne Koreje.”

State Department nema informacija o prijetnji Sjeverne Koreje

Kim i Trump trebaju se sastati u Singapuru 12. lipnja, na summitu koji je donedavno izgledao nemoguće nakon uvreda i prijetnji koje su njih dvojica razmijenila tijekom prošle godine dok je rasla napetost zbog sjevernokorejskog razvoja nuklearnih projektila sposobnih pogoditi Sjedinjene Države.

Heather Nauert, glasnogovornica State Departmenta, rekla je kako nema informacija od Sjeverne Koreje o prijetnji da otkaže summit i da nastavljaju planirati sastanak.

Sastanak se u srijedu trebao usredotočiti na planove za provedbu deklaracije objavljene na međukorejskom summitu 27. travnja u pograničnom selu Panmunjom, među kojima je i obećanje da se službeno okonča Korejski rat i počne težiti “potpunoj denuklearizaciji”, rekli su u utorak iz južnokorejskog Ministarstva za ujedinjenje koje se bavi vezama sa Sjeverom.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(index.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,