Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KATOLI─îKE ─îASNE SESTRE UHI─ćENE ZBOG PROVO─ÉENJA SOTONISTI─îKIH RITUALA NA OKO 60 DJECE

KATOLI─îKE ─îASNE SESTRE UHI─ćENE ZBOG PROVO─ÉENJA SOTONISTI─îKIH RITUALA NA OKO 60 DJECE

sestre-crkvaDvije katoli─Źke sestre su uhi─çene zbog izvo─Ĺenja nasilnih sotonisti─Źkih rituala na najmanje 60 djece u siroti┼ítu kojem je dan nadimak ‘Paklena ku─ça’ u Kolumbiji

Sestre Ines Perez i Rosa Elivra Trochez Joagui bile su zadu┼żene za katoli─Źki dom “Santa Clara Rebirth Home” u jugozapadnom kolumbijskom gradu Popayanu.

Prema policiji, djeci pod njihovim patronatom se rutinski spaljivala ko┼ża i gurane su im glave u toalete, kao dio sotonskih rituala koje su redovnice prakticirale svakodnevno.

Vlasti su zapo─Źele istragu nakon ┼íto su susjedi ─Źuli vri┼ítanje djece i pozvali policiju, prema portalu El Tiempo.

Obje ─Źasne sestre odbile su optu┼żbe za te┼íko mu─Źenje. Navodni zlo─Źini potje─Źu izme─Ĺu 2014. i 2017. godine. Djeca koja su ┼żivjela u ku─çi sva su preseljena na druga mjesta za socijalnu skrb, prema dr┼żavnom odvjetni┼ítvu u zemlji, pi┼íe Newsweek.

Prema El Tiempo-u, organizacija redovnica već je jednom bila zatvorena, ali im je dopušteno ponovno otvaranje.

U priopćenju za novine, Perez je rekao da su uvjeti u domu pogoršani nedostatnim resursima Kolumbijskog instituta za obiteljsko dobro (ICBF), javne agencije za zaštitu mladih. ICBF nije odmah odgovorio na Newsweekov zahtjev za komentarom.

Oko 260.000 ljudi ┼żivi u katoli─Źkoj Popayanu, glavnom gradu ┼żupanije Cauca. Kolumbijsko evan─Ĺeosko vije─çe priop─çilo je kako 85 posto regije slijedi u─Źenja katolicizma, dok je katoli─Źka biskupska konferencija pove─çala broj na 90 posto.

Nije jasno koliko se djece svake godine zlostavlja u Kolumbiji. Borba protiv nekoliko izvora nasilja u zemlji predstavlja veliku prepreku organizacijama za zaštitu djece, prema UNICEF-u.

“Najve─çi izazov s kojima se suo─Źava Kolumbija je nasilje”, izjavio je Paul Martin, predstavnik UNICEF-a u Kolumbiji. “Nasilje u obitelji, nasilje u ┼íkoli, nasilje na ulici, i sada nasilje u Crkvi. To je zemlja potpuno traumatizirana nasiljem.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,