Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KATOLIČKE ČASNE SESTRE UHIĆENE ZBOG PROVOĐENJA SOTONISTIČKIH RITUALA NA OKO 60 DJECE

KATOLIČKE ČASNE SESTRE UHIĆENE ZBOG PROVOĐENJA SOTONISTIČKIH RITUALA NA OKO 60 DJECE

sestre-crkvaDvije katoličke sestre su uhićene zbog izvođenja nasilnih sotonističkih rituala na najmanje 60 djece u sirotištu kojem je dan nadimak ‘Paklena kuća’ u Kolumbiji

Sestre Ines Perez i Rosa Elivra Trochez Joagui bile su zadužene za katolički dom “Santa Clara Rebirth Home” u jugozapadnom kolumbijskom gradu Popayanu.

Prema policiji, djeci pod njihovim patronatom se rutinski spaljivala koža i gurane su im glave u toalete, kao dio sotonskih rituala koje su redovnice prakticirale svakodnevno.

Vlasti su započele istragu nakon što su susjedi čuli vrištanje djece i pozvali policiju, prema portalu El Tiempo.

Obje časne sestre odbile su optužbe za teško mučenje. Navodni zločini potječu između 2014. i 2017. godine. Djeca koja su živjela u kući sva su preseljena na druga mjesta za socijalnu skrb, prema državnom odvjetništvu u zemlji, piše Newsweek.

Prema El Tiempo-u, organizacija redovnica već je jednom bila zatvorena, ali im je dopušteno ponovno otvaranje.

U priopćenju za novine, Perez je rekao da su uvjeti u domu pogoršani nedostatnim resursima Kolumbijskog instituta za obiteljsko dobro (ICBF), javne agencije za zaštitu mladih. ICBF nije odmah odgovorio na Newsweekov zahtjev za komentarom.

Oko 260.000 ljudi živi u katoličkoj Popayanu, glavnom gradu županije Cauca. Kolumbijsko evanđeosko vijeće priopćilo je kako 85 posto regije slijedi učenja katolicizma, dok je katolička biskupska konferencija povećala broj na 90 posto.

Nije jasno koliko se djece svake godine zlostavlja u Kolumbiji. Borba protiv nekoliko izvora nasilja u zemlji predstavlja veliku prepreku organizacijama za zaštitu djece, prema UNICEF-u.

“Najveći izazov s kojima se suočava Kolumbija je nasilje”, izjavio je Paul Martin, predstavnik UNICEF-a u Kolumbiji. “Nasilje u obitelji, nasilje u školi, nasilje na ulici, i sada nasilje u Crkvi. To je zemlja potpuno traumatizirana nasiljem.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,