Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » IZVRŠNI DIREKTOR KOMPANIJE VOLVO IZJAVIO: Kvaliteta automobila proizvednih u Kini je bolja od onih europskih

IZVRŠNI DIREKTOR KOMPANIJE VOLVO IZJAVIO: Kvaliteta automobila proizvednih u Kini je bolja od onih europskih

volvo-kinaŠvedski proizvođač automobila Volvo kaže kako bi njegova vozila proizvedena u Kini mogla biti superiornija po kvaliteti od onih koja se proizvode u Europi

U intervjuu sa australskim magazinom Go Auto, viši potpredsjednik za dizajn tvrtke Volvo, Robin Page, priznao je da su neki zabrinuti zbog odluke proizvođača da proizvode većinu vozila u Kini.

“Ono što nalazimo je da je kvaliteta automobila zapravo bolja u Kini nego u Europi. Svatko je bio zabrinut zbog kvalitete, ali čim su počeli, kvaliteta je bila čak i viša nego u Europi” – rekao je Page.

On je pripisao razliku u kvaliteti većoj automatizaciji u proizvodnji u europskim tvornicama. Kineske tvornice proizvode takve visoko kvalitetne automobile jer se manje oslanjaju na automatizaciju i imaju strože kriterije i višu toleranciju, objasnio je Page.

“Da budem iskren, kada razgovarate sa proizvođačima (europskim), oni su uložili toliko automatizacije u sustav, i nemaju više ručne prilagodbe. Kinezi imaju više ljudi, manje automatizacije, što vam zapravo daje tu sposobnost da se približite vrijednostima i tolerancijama … i napravite sitnije prilagodbe.”

“Nije to velika razlika, ali ako pregledate rezultate i prosjek, Kina je prilično prokleto dobra, tako da sada nismo tako zabrinuti” – rekao je Page.

Volvo je prije četiri godine počeo izvoziti diljem svijeta automobile proizvedene u Kini. Prvo je počeo slati verziju S60 prijašnje generacije u Sjedinjene Američke Države. Tvrtka je također preselila proizvodnju svojeg S90 sedana iz Švedske u Kinu krajem 2016. godine.

Autoproizvođač planira graditi različite električne modele Volva i Lynk & Co u Kini, te ih izvoziti na inozemna tržišta.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,