Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Trebali biste pitati vašu bebu prije nego što joj promijenite pelene, kažu stručnjaci

Trebali biste pitati vašu bebu prije nego što joj promijenite pelene, kažu stručnjaci

beba-peleneObično kada se bebine pelene treba mijenjati, jednostavno krenite naprijed i promijenite … nakon postavljana pitanja i dobivanja odobrenja od svoje bebe

No, prema stručnjakinjiza seksualnost, Deanne Carson, roditelji bi trebali zatražiti dopuštenje njihovih bebam prije nego što promijene njihove prljave pelene.

Ona preporučuje da roditelji upitaju svoju bebu: “Sada ću promijeniti tvoje pelene, je li to u redu?”

Carson, koja radi za organizaciju koja uči djecu da daju pristanak, pojavila se na australskoj televizijskoj mreži ABC kako bi komentirala slučaj Saxon Mullins, čiji je slučaj silovanja potaknuo nacionalnu raspravu o zakonima o seksualnom pristanku.

Carson je tvrdika da roditelji trebaju podučavati svoju djecu o pristanku što je ranije moguće.

“Radimo s roditeljima od rođenja njihovog djeteta … Baš o tome kako uspostaviti kulturu pristanka u njihovim domovima. “Sada ću promijeniti tvoje pelene, je li to u redu?” Naravno da beba neće odgovoriti ‘da mama, to je prekrasno i voljela bih da se moja pelena promijeni’.

“Ali ako malo pričekate i pratite govor tijela i stupite u kontakt s očima, onda ste dopustili da dijete zna da je njihov odgovor važan” – rekla je.

Carson, koji se opisuje kao stučnjakinja za seksualnost, govornica i autorica na svom Twitter profilu, radi u organizaciji Body Safety Australia.

Organizacija se bori protiv zlostavljanje djece i educira djecu iz vrtića kroz srednjoškolsko doba o pristanku i poštivanju granica ponašanja.

“Osnaživanje djece s njihovim pravima”, kroz obrazovanje obitelji i profesionalaca, teret odgovornosti se postavlja na odrasle osobe kako bi zaštitili djecu” – navodi se na internetskoj stranici organizacije.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,