Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KALIFORNIJA ŽELI SLAVLJE WASHINGTONOVOG I LINCOLNOVOG ROĐENDANA ZAMIJENITI SA SOCIJALISTIČKIM BLAGDANOM

KALIFORNIJA ŽELI SLAVLJE WASHINGTONOVOG I LINCOLNOVOG ROĐENDANA ZAMIJENITI SA SOCIJALISTIČKIM BLAGDANOM

kalifornija-blagdanSkupština Kalifornije raspravljala je u četvrtak o prijedlogu zakona koji bi zamijenio praznike u kojem se slavi rođendan Abraham Lincolna i George Washingtona s Međunarodnim socijalističkim radničkim danom kao plaćenim blagdanom

Kalifornijanski demokratski parlamentarac Miguel Santiago predstavio je Zakon AB-3042, koji će omogućiti školama da zamijene “Washington Day” i “Lincoln Day” sa “Predsjedničkim danom” i uvede “Dan međunarodnih radnika” – konvencionalno poznat kao “Mađunarodni praznik rada” – kao drugi praznik.

“Ja sam užasnut što bi takav prijedlog zakona mogao se ozakoniti preko odbora”, rekao je kalifornijski republikanac Matthew Harper. “Jesmo li u konkurenciji da budemo mjesto podsmijeha u Sjedinjenim Državama?”

“Krećemo li se zaista tako ekstremno lijevo?” – upitao je Harper.

“To je smiješno; ovo je ludo; ovo je neamerički. A za ljude koji misle da je SAD dobio Hladni rat sa Sovjetskim Savezom, čini se da to zvuči kao da idemo u drugom smjeru – doista Kalifornija pribjegava sovjetskoj dominaciji iz Hladnog rata.”

“I doista, u toj kuhinjskoj raspravi, Hruščov kada je razgovarao sa Nixonom, bio je moj Bože u pravu?”

Skupština je tri puta pročitala zakon i odbila ga je proslijediti kroz glasovanje 27 naprema 22 u četvrtak.

Međutim, Santiago je podnio zahtjev za ponovno razmatranje ovog prijedloga zakona istog dana.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,