Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PRIJELOMNA VIJEST: Rat je počeo!? 28 izraelskih zrakoplova napalo Siriju u noćnoj akciji

PRIJELOMNA VIJEST: Rat je počeo!? 28 izraelskih zrakoplova napalo Siriju u noćnoj akciji

izrael-lovacOko 28 izraelskih zrakoplova ispalilo je oko 60 raketa u masovnom napadu na Siriju, prema ruskom ministarstvu obrane

Sirijski sustavi zračne obrane uspjeli su presresti više od polovice projektila.

Ukupno 70 projektila, uključujući 60 raketa zrak-zemlja i više od 10 raketa zemlja-zemlja, pogodile su iranske vojne ciljeve i sirijske sustave protuzračne obrane u blizini Damaska i na jugu zemlje u četvrtak ujutro, rekla je ruska vojska u priopćenju.

Ministarstvo obrane Rusije saopćilo je da je u napadu na teritoriju Sirije sudjelovalo 28 izraelskih zrakoplova F-15 i F-16, koji su ispalili oko 60 raketa, i više od 10 taktičkih raketa je lansirano sa zemlje.

Sirijska pruzračna obrana uspela je oboriti više od polovice raketa, navodi se u saopćenju ruskog Ministarstva obrane.

Ministarstvo je istaknulo da je 10. svibnja u periodu od 1.45 do 3.45 sati pod izgovorom granatiranja izraelskih položaja u blizini Golanske visoravni od strane iranskih formacija izraelska vojska izvela napad na teritoriju Sirije.

„U napadu je sudjelovalo 28 izraelskih zrakoplova F-15 i F-16 koji su lansirali oko 60 raketa zrak-zemlja na različita područja Sirije. Također je iz Izraela lansirano više od 10 taktičkih raketa klase zemlja-zemlja“ – govori se u objavi.

Napadnuta su mjesta dislokacije oružanih snaga Irana, kao i položaji protuzračne obrane vojske Sirije u regiji Damaska i na jugu Sirije, ističe se u objavi.

„Sirijska protuzračna obrana je tijekom odbijanja izraelskog napada oborila više od polovice raketa. Za sada se razjašnjavaju podaci o šteti pričinjenoj iranskim oružanim formacijama, kao i o sirijskoj vojnoj i civilnoj infrastrukturi“ – javlja SputnikNews.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,