Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SENAT DR┼ŻAVE ILLINOIS IZGLASAO ZAKON KOJIM ─ćE U─îENIKE U ┼áKOLAMA PRISILITI DA PRISUSTVUJU GAY EDUKACIJI

SENAT DR┼ŻAVE ILLINOIS IZGLASAO ZAKON KOJIM ─ćE U─îENIKE U ┼áKOLAMA PRISILITI DA PRISUSTVUJU GAY EDUKACIJI

lgbt-skolaDemokratski zastupnici u ameri─Źkoj saveznoj dr┼żavi Illinois odobrili su u srijedu prijedlog zakona koji zahtijeva da djeca u ┼íkolama prisustvuju nastavi na kojoj ─çe se u─Źiti o LGBT povijesti i seksu

Senat Illinoisa odobrio je Zakon 3249, koji ─çe natjerati javne ┼íkole da pou─Źavaju djecu o gay sexu.

“To zahtijeva da svaka javna osnovna ┼íkola i srednja ┼íkola uklju─Źi u svoj kurikulum jedinicu poduke koja prou─Źava zna─Źajnu ulogu lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih i transrodnih pojedinaca u dru┼ítvu.

Da se odrede zahtjevi za pou─Źavanjem. Da se zahtijeva od regionalnog nadzornika ┼íkola da nadzire uskla─Ĺenost ┼íkolskog okruga sa potrebama kurikuluma” – navodi se u prijedlogu zakona.

Pokrovitelj zakona, senatorica Heather Steans, izjavila je za The State Journal Register da vjeruje kako ─çe podu─Źavanje LGBT povijesti u ┼íkolama pomo─çi promicati prihva─çanje i pobolj┼íati sliku LGBT zajednice me─Ĺu u─Źenicima.

“Pou─Źavanje u─Źenika inkluzivnim nastavnim planom, u─Źionice ─çe promovirati prihva─çanje i to─Źniji prikaz povijesti” – rekla je. “LGBT u─Źenici ─çe tako─Ĺer nau─Źiti o ljudima koji su imali sli─Źne kvalitete i postali povijesne osobe”.

Zaklju─Źak zakona tako─Ĺer je pohvalila LGBT skupina kao ┼íto je “Equality Illinois”, koja je napomenula da ┼íkolski kod ┼íkole Illinois ve─ç osigurava uklju─Źivanje u nastavni plan i program doprinosa i iskustava drugih povijesno marginaliziranih zajednica, uklju─Źuju─çi ljude druge boje ko┼że, ┼żene, imigrantskih zajednica i osoba s invaliditetom”.


Kr┼í─çanske skupine poput “Concerned Christian Americans” i “Illinois Family Institute” poslale su prigovor promociji LGBT osoba u ┼íkolama.

“Poznato je da su kontroverze transrodnih i homoseksualnih pokreta u izravnoj suprotnosti sa jasnim judeo-kr┼í─çanskim uvjerenjima mnogih gra─Ĺana u dr┼żavi Illinois” – rekao je lobist Lilipola Illinois Family Institutea u dopisu zakonodavcima.

“┼ákole bi trebale podu─Źavati da bismo trebali po┼ítivati svakog u─Źenika i svaku osobu. Sa tim se sla┼żemo. Me─Ĺutim, ┼íkole se ne bi trebale koristiti za zagovaranje stilova ┼żivota koji su protiv vjerskih vrijednosti u─Źenika i roditelja.”

Ako ga je odobri Generalna skup┼ítina, Illinois bi se pridru┼żio Kaliforniji i postala druga dr┼żava koja zahtijeva u─Źenje LGBT povijesti u ┼íkolama.

Predlo┼żeni zahtjev mogao bi tako─Ĺer nai─çi na otpor Udru┼żenja ┼íkolskih odbora Illinois. Zach Messersmith, ravnatelj vladinih odnosa za organizaciju, izjavio je kako su njihovim ─Źlanovima dane jasne upute kako se suprotstaviti svim mandatima kurikuluma koji dolaze pred Generalnu skup┼ítinu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,