Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SENAT DRŽAVE ILLINOIS IZGLASAO ZAKON KOJIM ĆE UČENIKE U ŠKOLAMA PRISILITI DA PRISUSTVUJU GAY EDUKACIJI

SENAT DRŽAVE ILLINOIS IZGLASAO ZAKON KOJIM ĆE UČENIKE U ŠKOLAMA PRISILITI DA PRISUSTVUJU GAY EDUKACIJI

lgbt-skolaDemokratski zastupnici u američkoj saveznoj državi Illinois odobrili su u srijedu prijedlog zakona koji zahtijeva da djeca u školama prisustvuju nastavi na kojoj će se učiti o LGBT povijesti i seksu

Senat Illinoisa odobrio je Zakon 3249, koji će natjerati javne škole da poučavaju djecu o gay sexu.

“To zahtijeva da svaka javna osnovna škola i srednja škola uključi u svoj kurikulum jedinicu poduke koja proučava značajnu ulogu lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih i transrodnih pojedinaca u društvu.

Da se odrede zahtjevi za poučavanjem. Da se zahtijeva od regionalnog nadzornika škola da nadzire usklađenost školskog okruga sa potrebama kurikuluma” – navodi se u prijedlogu zakona.

Pokrovitelj zakona, senatorica Heather Steans, izjavila je za The State Journal Register da vjeruje kako će podučavanje LGBT povijesti u školama pomoći promicati prihvaćanje i poboljšati sliku LGBT zajednice među učenicima.

“Poučavanje učenika inkluzivnim nastavnim planom, učionice će promovirati prihvaćanje i točniji prikaz povijesti” – rekla je. “LGBT učenici će također naučiti o ljudima koji su imali slične kvalitete i postali povijesne osobe”.

Zaključak zakona također je pohvalila LGBT skupina kao što je “Equality Illinois”, koja je napomenula da školski kod škole Illinois već osigurava uključivanje u nastavni plan i program doprinosa i iskustava drugih povijesno marginaliziranih zajednica, uključujući ljude druge boje kože, žene, imigrantskih zajednica i osoba s invaliditetom”.

Kršćanske skupine poput “Concerned Christian Americans” i “Illinois Family Institute” poslale su prigovor promociji LGBT osoba u školama.

“Poznato je da su kontroverze transrodnih i homoseksualnih pokreta u izravnoj suprotnosti sa jasnim judeo-kršćanskim uvjerenjima mnogih građana u državi Illinois” – rekao je lobist Lilipola Illinois Family Institutea u dopisu zakonodavcima.

“Škole bi trebale podučavati da bismo trebali poštivati svakog učenika i svaku osobu. Sa tim se slažemo. Međutim, škole se ne bi trebale koristiti za zagovaranje stilova života koji su protiv vjerskih vrijednosti učenika i roditelja.”

Ako ga je odobri Generalna skupština, Illinois bi se pridružio Kaliforniji i postala druga država koja zahtijeva učenje LGBT povijesti u školama.

Predloženi zahtjev mogao bi također naići na otpor Udruženja školskih odbora Illinois. Zach Messersmith, ravnatelj vladinih odnosa za organizaciju, izjavio je kako su njihovim članovima dane jasne upute kako se suprotstaviti svim mandatima kurikuluma koji dolaze pred Generalnu skupštinu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,