Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Smrtno bolestan John McCain par dana prije smrti zabranio Donald Trumpu da prisustvuje njegovom pogrebu

Smrtno bolestan John McCain par dana prije smrti zabranio Donald Trumpu da prisustvuje njegovom pogrebu

john-trumpJohn McCain, poznati američki političar i senator, poznat po suradnji sa ISIS-om 2013. godine, počeo je pred smrt buncati uslijed neizlječivog tumora na mozgu

Sa samo nekoliko dana koliko mu je ostalo života, John McCain je objavio da je obitelji Trump zabranjeno prisustvovanje njegovom sprovodu.

Kao što je bivši senator izrekao u opraštanju sa voljenima u bolnici blizu svojeg ranča u Arizoni, bliski suradnici su izravno obavijestili Bijelu kuću da Trump nije dobrodošao na sprovodu.

Umjesto toga, zamjenik predsjednika Mike Pence, koji je služio s McCainom u Kongresu, će biti zatražen da sudjeluje na njegovom pogrebu, izvijestio je New York Times u subotu. Svečanost će se održati u Nacionalnoj katedrali u Washingtonu, DC.

Niz političara, uključujući bivšeg potpredsjednika Joe Biden i bivšeg senatora Joe Liebermana iz Connecticuta, posjetili su McCaina na ranču u Arizoni i obližnjoj bolnici posljednjih tjedana.

Trumpovo neslaganje s McCainom ima korijene još iz prvih dana predsjedničke utrke 2016. godine. Senator je kritizirao Trumpa zbog prijezira prema meksičkim useljenicima u govoru u lipnju 2015. u kojem je objavio svoju kandidaturu za predsjenika.

Tri tjedna kasnije Trump je nazvao McCaina “nesposobnim” i odbacio njegovo iskustvo kao ratnog zarobljenika u Vijetnamu.

“On nije ratni junak”, rekao je Trump pristašama u Iowi. “On je ratni junak zato što je bio zarobljen. Ja volim ljude koji nisu bili zarobljeni. “
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,