Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GUVERNER KALIFORNIJE JERRY BROWN NAKON ZABRANE PRODAJE BIBLIJE SADA ZABRANJUJE I BESKUĆNIŠTVO

GUVERNER KALIFORNIJE JERRY BROWN NAKON ZABRANE PRODAJE BIBLIJE SADA ZABRANJUJE I BESKUĆNIŠTVO

kalifornija-beskucniciGuverner Kalifornije Jerry Brown zabranio je beskućništvo u Los Angelesu, zabranivši desetcima tisuća skitnica da koriste automobile i kombije kao privremena skloništa

Pod okrutnim novim zakonima sada je nezakonito spavati u automobilu ili kombiju između 21:00 i 06:00 sati.

Kazne će za kršenje ovog zakona će biti negdje od 25 do 75 dolara što je nemoguće za platiti većini ljudi u tim situacijama.

U 2014. zakonodavci u gradu Los Angelesu pokušali su donijeti sličan zakon, ali ga je srušio federalni žalbeni sud.

Sudac na predmetu je zaključio da je zakonodavstvo “dovoljno široko da se odnosi na bilo kojeg vozača u Los Angelesu koji jede hranu ili prenosi osobne stvari u svojem vozilu. Ipak, čini se da se to primjenjuje samo na beskućnike.”

Prijedlog zakona će doći na raspravu u srpnju, gdje se očekuje da će zagovornici beskućnika snažno prosvjedovati zbog zakona.

Takvi zakoni mogu imati katastrofalne posljedice, u Kanadi gdje su takvi zakoni već neko vrijeme provedeni, je jedan muškarac sakupio novčane kazne u iznosu od 110.000 dolara zbog toga što je jednostavno bio beskućnik.

Prošle godine je grad Seattle planirao postaviti čelične šiljke po gradu kako bi se beskućnicima onemogućilo kampiranje.

Zatim je ranije ove godine San Francisco koristio Robote kako bi plašio beskućnike i prijavljivao ih policiji.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,