Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » A REKLI SU DA ĆE DJECA BITI SVE PAMETNIJA?! Današnji tinejdžeri više ne znaju pročitati vrijeme na analognim satovima

A REKLI SU DA ĆE DJECA BITI SVE PAMETNIJA?! Današnji tinejdžeri više ne znaju pročitati vrijeme na analognim satovima

skola-satBritanske škole uklanjaju analogne satove iz ispitnih dvorana, jer tinejdžeri nisu u stanju pročitati vrijeme, kaže sindikat nastavnika

Nakon što se učenici sjedeći na ispitima GCSE i A-razine žalili da nisu mogli pravilno pročitati vrijeme na analognim satovima, učitelji su odlučili umjesto toga instalirati digitalne uređaje.

Malcolm Trobe, zamjenik glavnog tajnika u Udruženju školskih i kolegijskih voditelja (ASCL), izjavio je kako su se mladi ljudi navikli koristiti digitalnim uređajima.

“Trenutačna generacija nije tako dobra u čitanju tradicionalnog sata kao starije generacije” – rekao je za The Telegraph.

“Oni su navikli gledati digitalni prikaz vremena na svom telefonu, na računalu. Gotovo sve što imamo je digitalno, tako da su mladi sada izloženi digitalnom vremenu posvuda.”

G. Trobe, bivši ravnatelj, rekao je da nastavnici žele da se učenici osjećaju što opuštenije tijekom ispita. Tradicionalni sat u učionici može biti uzrok nepotrebnog stresa, dodao je.

Rekao je da škole pokušavaju učiniti sve što je “tako lako i izravno moguće” za učenike tijekom njihovih ispita.

“Ne želite da dižu ruke i pitaju koliko je vremena ostalo” – rekao je.

“Škole će neizbježno činiti sve što je u njezinoj moći kako bi se djeca osjećala opuštenijima koliko mogu. Postoji zapravo velika prednost u korištenju digitalnih satova u prostorijama za ispite jer je lako zamijeniti vrijeme na digitalnom satu kada se utrkujete s vremenom.”

Broj nastavnika podijelio je svoja iskustva o tom pitanju na društvenim medijima, nakon prezentacije na tu temu na konferenciji Partners in Excellence u Londonu.

Stephanie Keenan, ravnateljica engleskog jezika u školi Ruislip High Schoolu u sjeverozapadnom Londonu, izjavila je da je njezina škola instalirala digitalne satove u dvorani za ispit, nakon što su se složili da mnogi devetogodišnjaci, desetogodišnjaci i jedanaestogodišnjaci ne znaju pročitati vrijeme na analognom satu.

Cheryl Quine, voditeljica odjela škole Cockermouth School i predsjedateljica Udruženja West Cumbria, dodala je da je njezina škola otkrila da djeca imaju problema sa čitanjem vremena “jer neki nisu mogli čitati sat na ispitnom stolu”.

“Do trenutka kada učenici dođu u srednju školu, pretpostavlja se da će moći čitati vrijeme sa analognog sata, iako u stvarnosti to često nije slučaj” – rekao je gospodin Trobe.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,