Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Sintetička marihuana koju je proizvela FARMACEUTSKA INDUSTRIJA – ubila dvoje i hospitalizirala 89 ljudi

Sintetička marihuana koju je proizvela FARMACEUTSKA INDUSTRIJA – ubila dvoje i hospitalizirala 89 ljudi

k2-drogaDo sada u ovom mjesecu, 89 osoba je hospitalizirano i 2 su osobe umrle nakon konzumacije sintetičke marihuane koju je proizvela farmaceuska kompanija, piše Odjel zdravstva američke države Illinois (IDPH)

Korisnici su konzumirali verziju sintetskog kanabisa poznatu pod nazivom K2 ili Spice, koja odobrena od strane Agencije za hranu i lijekove (FDA).

Dronabinol, spoj kojeg je razvila farmaceutska tvrtka, dobila je klasu II. na popisu droga u Americi. S druge strane, biljka kanabisa ostaje u klasi I. na popisu droga.

Sintetički kanabis je umjetni kemijski spoj dizajniran za djelovanje na kanabinoidne receptore koji je raspršen na biljni materijal kako bi oponašao pravu marihuanu.

Može se pušiti ili isparavati baš kao i pravi kanabis, ali se smatra daleko opasnijim zbog nepredvidljivosti njezinog sadržaja.

“I dalje vidimo da broj slučajeva trovanja sintetičkom marihuanom još raste”, izjavio je ravnatelj IDPH-a Nirav D. Shah u priopćenju 2. travnja.

“IDPH nastavlja raditi s lokalnim zdravstvenim odjelima i centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, zajedno s drugim partnerima, kako bi pokušao identificirati zajedničke proizvode. Bez više informacija, IDPH ne zna koliko kontaminiranog proizvoda kruži ili gdje. Mi snažno pozivamo sve da ne koriste sintetičke kanabinoide.”

Prema lokalnim izvješćima, liječenje onih koji su bili otrovani sintetskim kanabisom je dostupno ako potraže liječničku pomoć.

Lokalni zdravstveni dužnosnici izjavili su novinarima kako oni koji traže liječenje neće biti suočeni sa kriminalnim progonima.

Dok policija i dalje istražuje podrijetlo tvari koja je hospitalizirala desetke diljem države, američki državni odvjetnik optužio je tri osobe u ponedjeljak, 2. travnja zbog prodaje sintetičkog kanabisa iz trgovine u Chicagu na West Sideu.

“Policijsko-obavještajna agencija za suzbijanje droge (DEA) napominje da proizvodi oralnih otopina odobreni od FDA koji sadrže dronabinol imaju odobrenu medicinsku uporabu”, napisala je Agencija, “dok marihuana nema odobrenu medicinsku upotrebu i stoga ostaje u klasifikaciji droga I. klase”, javlja Herb.co.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,