Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Bivši tjelohranitelj Osame Bin Ladena čak 21 godinu živi u Njemačkoj na socijalnoj pomoći

Bivši tjelohranitelj Osame Bin Ladena čak 21 godinu živi u Njemačkoj na socijalnoj pomoći

osama-binNjemački Bild danas je objavio ekskluzivnu informaciju kako bivši tjelohranitelj Osame Bin Ladena čak 21 godinu živi u Njemačkoj

I ne samo to, mjesečno prima socijalnu naknadu od 1.168 eura.

Do ovog nevjerojatnog otkrića stiglo se nakon što su zastupnici desničarske stranke Alternativa za Njemačku priupitali regionalnu vladu tko je čovjek pod imenom Sami A, a odgovor je bio šokantan – on je osoba koja je 2000. godine čuvala bivšeg vođu al-Qaede u Afganistanu.
Njemački mediji nisu objavili puno ime Samija zbog zakona o kršenju privatnosti.

S druge strane, Sami uporno negira da je povezan s džihadistima. Vlast je razmišljala što će napraviti s njim, spominjala se i deportacija u Tunis, ali od toga se odustalo zbog straha da će Samija tamo mučiti.

Da stvar bude bizarnija, njemačka vlast zna za Samija skoro 15 godina. Na suđenju za terorizam 2005. godine jedan svjedok jasno je rekao da je Sami čuvao bin Ladena u Afganistanu i suci u Düsseldorfu su povjerovali u tu priču.

Također, Samija se istraživalo 2006. godine zbog povezanosti s al-Qaedom, ali na kraju nije podignuta nikakva optužnica.

Nakon toga, bivši tjelohranitelj zloglasnog terorista odlučio je živjeti mirnim životom u Bochumu zajedno sa suprugom i četvero djece.

Istina, njegov zahtjev za azilom je odbijem 2007. godine zbog sigurnosnih razloga i posljednjih 11 godina Sami se svaki dan mora javljati u policijsku stanicu.

Sami je još prije 19 godina dobio privremenu dozvolu za boravak u Njemačkoj i nakon toga je upisao nekoliko tečaja vezanih uz informatiku. Međutim, samo godinu dana poslije odlučio je nešto zaraditi u ‘fušu’ u Afganistanu…
 

(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,