Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BAVARSKA ŠOKIRALA GLOBALISTE: Vlada postavlja kršćanske križeve na pročelja svih državnih zgrada

BAVARSKA ŠOKIRALA GLOBALISTE: Vlada postavlja kršćanske križeve na pročelja svih državnih zgrada

bavarije-krizNjemačka pokrajna Bavarska naredila je postavljanje kršćanskih križeva nad ulazima vladinih zgrada kako bi odrazili svoj “kulturni identitet”, budući da ova pokrajina nastavlja svoj sukob sa Berlinom zbog multikulturalizma i politike “otvorenih vrata”

Križevi se ne smiju smatrati “znakom vjere”, rekao je bavarski predsjednik ministar Markus Söder, već kao način koji odražava “kulturni identitet i kršćansko-zapadni utjecaj” konzervativne države.

Bavarska je već propisala obvezne križeve u javnim školama i sudnicama. Novo pravilo se navodno neće primijeniti na zgradama općina i savezne vlade.

Vladajuća Kršćanska socijalna unija, koja je bavarska sestrinska stranka stranke Kršćanske demokratske zajednice kancelarke Angele Merkel (CDU), pokušava ukloniti konkurenciju stranke Alternative za Njemačku (AfD), koja je pokrenula anti-muslimanske kampanje, privukla je mnoge njemačke birače koji nisu zadovoljni Merkelovom politikom “otvornih granica”.

Podrška stranci AfD je porasla za 12 posto na posljednjim izborima u ovoj južnoj pokrajini.

Merkel je nedavno pristala primiti dodatnih 10.000 migranata koje je odabrala agencija za izbjeglice Ujedinjenih naroda (UNHCR).

Kancelarka je kazala kako će nove izbjeglice biti dio programa preseljenja u Njemačku, ali nije potvrdila iz kojih zemalja dolaze imigranti i gdje bi se smjestili u Njemačkoj.

Horst Seehofer, njemački savezni ministar unutarnjih poslova i bivši šef Bavarske, bio je trn u Merkelicinoj peti kada je riječ o migraciji i pogoršanju odnosa s Rusijom.

Seehofer je pozvao Njemačku da ukine ekonomske sankcije Rusiji i priopćio kako vjeruje da bi se trebala ponovno Grupa sedam zemalja (G7) otvoriti prema Rusiji.

Seehofer je posjetio Moskvu prošlog ožujka s izaslanstvom u cilju oživljavanja poslovnih veza koje su bile oštećene EU sankcijama nametnutih Rusiji. “Mnoge nevolje na svijetu neće se riješiti bez Moskve” – kazao je tada.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,