Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » Ron Paul: Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW) neće pronaći ništa u Siriji, ali ćemo mi i dalje napadati

Ron Paul: Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW) neće pronaći ništa u Siriji, ali ćemo mi i dalje napadati

ron-sirijaRon Paul je upozorio da će Sjedinjene Države i dalje napadati Siriju, iako inspektori Organizacija za zabranu kemijskog oružja vjerojatno neće naći apsolutno nikakve dokaze o kemijskom oružju

Inspektori Organizacije za zabranu kemijskih oružja (OPCW) konačno su stigli u Dumu u Siriji kako bi procijenili da li se napad kemijskim oružjem zaista dogodio u travnju.

Trebalo je tjedan dana da inspektori započnu s radom, budući da su optužbe prštale na sve strane o tome tko je izazvao odgodu.

Zagovornici američkog i britanskog stajališta su rekli da je Assad koristio kemijsko oružje u Dumi tvrdeći da su sirijska i ruska vlada sprečavale inspektore OPCW-a da rade svoj posao.

No, tvrde oni, da postoje svi dokazi potrebni za dokazivanje da Assad i Putin imaju nešto za sakriti. Čini se, međutim i čudno je da ako su Sirija i Rusija htjele spriječiti dolazak OPCW-ove inspekcije na navodno mjesto napada, onda one ne bi bile te koje su zahtijevale inspekciju na prvom mjestu.

Spor je bio riješen prije nekoliko dana, budući da je generalni direktor OPCW-a objavio priopćenje u kojemu se objašnjava kako je kašnjenje posljedica zabrinutosti ureda UN-a za sigurnost inspektora.

Rečeno nam je da čak i nakon što inspektori OPCW-a prikupe uzorke sa navodnih mjesta napada, trebat će tjedni da bi se utvrdilo je li bilo u napadu korišteno kemijsko oružje.

To znači da postoji vrlo malo izgleda da je predsjednik Trump imao “ogoromne” dokaze o tome kako je Assad upotrijebio kemijsko oružje u Dumi ranije ovog mjeseca kad je odlučio pokrenuti vojni napad na Siriju.

Do danas, SAD nije predstavio nikakve dokaze o tome tko je bio odgovoran, pa čak ni je li napad uopće proveden. Čak i do američkog raketnog napada, ministar obrane Mattis je rekao da još traži dokaze.

Na Twitteru prije samo nekoliko dana zastupnik Thomas Massie je izrazio frustriranost rekavši da su na brifingu u američkom Kongresu prošlog tjedna ravnatelj nacionalne obavještajne službe, državni tajnik i tajnik obrane “dali nula stvarnih dokaza” da je Assad izvršio napad.

Ili su imaju i neće ga podijeliti sa Kongresom, napisao je, ili nemaju ništa. U oba slučaja, dodao je, nije dobro.

Američke i francuske vlasti predložile da su videozapisi koje su na internetu objavile američki financirane “Bijele kacige”, dovoljan dokaz za raketni napad na Siriju.

Ako se socijalni mediji danas smatraju konačnim dokazom obavještajnih podataka, zašto još uvijek trošimo 100 milijardi dolara godišnje na našu masovnu obavještajnu zajednicu? Možda bi bilo jeftinije zaposliti nekoliko tinejdžera koji bi pretraživali YouTube?

Čak i da je Assad ovog mjeseca napao svoj narod kemijskim oružjem, još uvijek nije bilo zakonskog opravdanja za SAD da ispali 100 raketa na tu zemlju.

Naravno da bi takvo djelo zaslužilo osudu svih civiliziranih ljudi, ali Washingtonov je bijes vrlo selektivan i često politički motiviran. Gdje je bijes građana zbog strašnog trogodišnjeg rata Saudijske Arabije protiv Jemena? Te užase zanemaruju jer se Saudijska Arabija smatra saveznikom.

Mi nismo svjetski policajci. Loši vođe cijelo vrijeme čine loše stvari svojim građanima. To je istina i u SAD-u, gdje se naša vlastita vlada odlučno udaljuje od našeg Ustava postavljanjem državog nadzora.

Nemamo ni novac ni autoritet za pokretanje bombardiranja kad sumnjamo da je netko učinio nešto loše u inozemstvu.

Brza odluka o korištenju sile je luda i opasna. Kao što Zapadni novinari koji izvještavaju iz Dume postavljaju velika pitanja kod građana o službenoj američkoj priči o tzv. kemijskom napadu i Trumpovoj sklonosti “brzog bombariranja, pa onda postavljanja pitanja”. Ron Paul (Ronpaulinstitute.org)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,