Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GLOBALISTI─îKI PREDSJEDNIK MACRON OBE─ćAO DA ─ćE POTOPITI EUROPU SA MILIJUNIMA AFRI─îKIH IMIGRANATA

GLOBALISTI─îKI PREDSJEDNIK MACRON OBE─ćAO DA ─ćE POTOPITI EUROPU SA MILIJUNIMA AFRI─îKIH IMIGRANATA

macro-imigrantiFrancuski predsjednik Emmanuel Macron planira u─Źiniti Francusku “velikom” poplavljuju─çi Europu sa stotinama milijuna afri─Źkih migranata

“Migratorni fenomen sa kojim ─çemo se suo─Źiti Europa bit ─çe povijesni”, izjavio je Macron pro┼íle nedjelje u TV emisiji.

Francuski predsjednik tvrdi da ─çe “veliko siroma┼ítvo”, “klimatske promjene” i “geopoliti─Źki sukobi” natjerati mnoge afrikance da do─Ĺu u Europu “tijekom budu─çih desetaka godina”.

Da bi podupro svoju teoriju, Macron je ukazao na “bombasti─Źni” porast populacije u zemljama tre─çeg svijeta, kojeg je “francusko-ameri─Źki novinar i profesor Stephen Smith” iznimno dobro opisao u nedavnoj knjizi.

“Afrikanci se uglavnom okre─çu prema Europi jer kontinent Europa nije otok, zbog na┼íeg polo┼żaja i zbog toga ┼íto Europa ima svoju sudbinu vezanu uz Afriku”, izjavio je izrazito pro-europski francuski predsjednik tijekom dva sata dugog intervjua.

Smith, stru─Źnjak za Afriku kojeg je Macron spomenuo tijekom svog intervjua na BFMTV-u, procjenjuje da ─çe broj Afrikanaca koji ┼żive u Europi porasti sa devet milijuna na 150 milijuna do 200 milijuna u narednih 30 godina.

U ponedjeljak je Macron do┼íao u slu┼żbenu dr┼żavnu posjetu Sjedinjenim Dr┼żavama kako bi proslavio gotovo 250 godina ameri─Źko-francuskih odnosa.

Televizija Fox News primijetila je da neki u francuskom tisku uspore─Ĺuju Macrona sa Napoleonom i kraljem Lujom XIV otkako je stupio na du┼żnost 2017. godine.

Iako je 40-godi┼ínji Macron progla┼íen progresivnim, sna┼żnim i hrabrim predsjednikom u inozemstvu, Washington Post ga vidi kao “jakog liberalnog predsjednika” u svojoj zemlji.

Nezadovoljstvo s njim raste u Francuskoj zbog vladanja u percipiranom autokratskom modu i pogodovanja bogatima, a kriti─Źari su naveli i njegova nastojanja da se smanji mo─ç parlamenta. Nedavna anketa pokazala je samo 42 posto podr┼íke njegovoj politici u Francuskoj.

Pogledajte intervju:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,