Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GLOBALISTIÄŒKI PREDSJEDNIK MACRON OBEĆAO DA ĆE POTOPITI EUROPU SA MILIJUNIMA AFRIÄŒKIH IMIGRANATA

GLOBALISTIČKI PREDSJEDNIK MACRON OBEĆAO DA ĆE POTOPITI EUROPU SA MILIJUNIMA AFRIČKIH IMIGRANATA

macro-imigrantiFrancuski predsjednik Emmanuel Macron planira uÄiniti Francusku “velikom” poplavljujući Europu sa stotinama milijuna afriÄkih migranata

“Migratorni fenomen sa kojim ćemo se suoÄiti Europa bit će povijesni”, izjavio je Macron proÅ¡le nedjelje u TV emisiji.

Francuski predsjednik tvrdi da će “veliko siromaÅ¡tvo”, “klimatske promjene” i “geopolitiÄki sukobi” natjerati mnoge afrikance da doÄ‘u u Europu “tijekom budućih desetaka godina”.

Da bi podupro svoju teoriju, Macron je ukazao na “bombastiÄni” porast populacije u zemljama trećeg svijeta, kojeg je “francusko-ameriÄki novinar i profesor Stephen Smith” iznimno dobro opisao u nedavnoj knjizi.

“Afrikanci se uglavnom okreću prema Europi jer kontinent Europa nije otok, zbog naÅ¡eg položaja i zbog toga Å¡to Europa ima svoju sudbinu vezanu uz Afriku”, izjavio je izrazito pro-europski francuski predsjednik tijekom dva sata dugog intervjua.

Smith, struÄnjak za Afriku kojeg je Macron spomenuo tijekom svog intervjua na BFMTV-u, procjenjuje da će broj Afrikanaca koji žive u Europi porasti sa devet milijuna na 150 milijuna do 200 milijuna u narednih 30 godina.

U ponedjeljak je Macron doÅ¡ao u službenu državnu posjetu Sjedinjenim Državama kako bi proslavio gotovo 250 godina ameriÄko-francuskih odnosa.

Televizija Fox News primijetila je da neki u francuskom tisku uspoređuju Macrona sa Napoleonom i kraljem Lujom XIV otkako je stupio na dužnost 2017. godine.

Iako je 40-godiÅ¡nji Macron proglaÅ¡en progresivnim, snažnim i hrabrim predsjednikom u inozemstvu, Washington Post ga vidi kao “jakog liberalnog predsjednika” u svojoj zemlji.

Nezadovoljstvo s njim raste u Francuskoj zbog vladanja u percipiranom autokratskom modu i pogodovanja bogatima, a kritiÄari su naveli i njegova nastojanja da se smanji moć parlamenta. Nedavna anketa pokazala je samo 42 posto podrÅ¡ke njegovoj politici u Francuskoj.

Pogledajte intervju:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,