Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Sirijska vojska zarobila ogromnu količinu američkih raketa i oružja za militante ISIS-a (VIDEO)

Sirijska vojska zarobila ogromnu količinu američkih raketa i oružja za militante ISIS-a (VIDEO)

oruzje-teroristiSirijska vojska je zaplijenila desetke oklopnih vozila, kao i američke i izraelske rakete koje su trebale biti izručene militantima ISIS-a

Prema državnoj tiskovnoj agenciji SANA, sirijski vojnici su snimili zapljenu ogromne količine, protutenkovskog oružja i američko-izraelskih raketa u istočnom Qalamounu, sjeveroistočno od Damaska.

Ovo nije bio prvi put da su sirijski mediji objavili video oružja zaplijenjenog od terorista, od kojih su neka navodno proizvedena u državama NATO-a i Izraelu.

Nedavno je ruski centar za pomirenje za Siriju izvijestio je da je više od 1100 militanata i članova njihovih obitelji napustilo istočnu četvrt Qalamoun u sirijskoj pokrajini Damask preko humanitarnog koridora Ruheiba.

Prema zapovjedničkom centru za pomirenje, tijekom evakuacije, militanti su predali devet vrsta oružja, 8.500 streljiva, 212 ručne bombe i pojas bombaša samoubojica, ali to nije ništa prema najnovijem zaplijenjivanju oružja.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,