Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Uhi─çen splitski katoli─Źki sve─çenik osumnji─Źen za pedofiliju – ka┼że da je ‘prijateljski’ dirao djecu

Uhi─çen splitski katoli─Źki sve─çenik osumnji─Źen za pedofiliju – ka┼że da je ‘prijateljski’ dirao djecu

split-svecenikSplitska policija uhitila je 78-godi┼ínjeg fratra samostana Svetog Frane osumnji─Źenog za pedofiliju

Ispitan je kao osumnji─Źenik te potom pu┼íten na slobodu. Policija ─çe sastaviti izvje┼í─çe te ga poslati Dr┼żavnom odvjetni┼ítvu na daljnje postupanje.

Spasit ─çe ga zastara?

Zasad sve upu─çuje da su kaznena djela u zastari, tj. da je pro┼ílo previ┼íe vremena od njihovog po─Źinjenja, no kako doznajemo od izvora bliskog istrazi, sve ─çe se vrlo detaljno ispitati, a provjerit ─çe se i drugi gradovi u kojima je slu┼żio osumnji─Źeni fratar.

Policija se u ovaj slu─Źaj uklju─Źila nakon ┼íto je Nadbiskupija splitsko-makarska u svom odgovoru Indexu priznala da je fratar suspendiran i da se pred crkvenim sudom vodi istraga.

Crkveni istra┼żitelj dolazi iz iste franjeva─Źke provincije kao i osumnji─Źeni fratar, a Indexu na upit nisu odgovorili jesu li zavr┼íili sa svojim postupkom i do kakvih su zaklju─Źaka do┼íli.

“Dodiri su bili prijateljski”

Kako neslu┼żbeno doznajemo, osumnji─Źeni fratar aktivno se branio na ispitivanju u policiji, i to tvrdnjom da nije po─Źinio nikakvo kazneno djelo.

Dodiri su bili prijateljski, a ni┼íta drugo nije se ni dogodilo, ustvrdio je osumnji─Źeni fratar.

Crkvena istraga obuhvatila je tri slu─Źaja, a policiji su se javili jo┼í neki o┼íte─çenici. Nedjela su se dogodila davno, prije dvadesetak godina kada su o┼íte─çenici bili maloljetnici.

Zlostavljanja nisu prijavili policiji, nekima ni roditelji ne znaju što im se dogodilo.

Premda je Crkva jo┼í 2011. godine bila upoznata s jednim slu─Źajem, nikakva istraga nije pokrenuta, niti je slu─Źaj prijavljen “civilnim” vlastima.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,