Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI, SVIJET U RATU » NAPOKON! SIRIJSKI DJEČAK SVE ISPRIČAO: ‘Glumili smo, polijevali su nas vodom i zauzvrat nahranili’

NAPOKON! SIRIJSKI DJEČAK SVE ISPRIČAO: ‘Glumili smo, polijevali su nas vodom i zauzvrat nahranili’

sirije-djecakTelevizijski kanal Rusija 24 objavio je nevjerojatnu reportažu o dječaku sa snimke Hassan Diabu koja je obišla svijet, a koja prikazuje sirijsku djecu kao žrtve napada Asadove vojske kemijskim oružjem

Dječak tvrdi kako je uhvaćen, odveden u lokalnu bolnicu, poliven vodom i snimljen.

Sirijski dječak tvrdi da je nesvjesno sudjelovao u lažnom napadu kemijskim oružjem u Dumi, koji je prošlog tjedna izazvao bombardiranje Sirije od strane britanskih, francuskih i američkih snaga.

“Bili smo u podrumu. Mama mi je rekla da danas nemamo što za jesti i da ćemo jesti tek sutra. Čuli smo vikanje na ulici, vikali su: Idite u bolnicu. Potrčali smo u bolnicu, i čim sam ušao, uhvatili su me i počeli polijevati vodom. Nakon toga su nas smjestili u krevet s drugim ljudima”, rekao je dječak pred televizijskim kamerama.

Ratni izvjestitelj tog televizijskog kanala Evgeny Poddubny rekao je da su dječaka natjerali da sudjeluje u snimanju videa.
 

 
“Dječak je bio gladan. Za ovo snimanje su mu ponudili rižu, datulje i pečenje”.

Dječakove riječi potvrdio je i njegov otac, koji je izjavio da nikakvog kemijskog napada u gradu nije bilo.

“Kada sam saznao da mi je dijete u bolnici, odmah sam tamo otrčao. Nije bilo nikakvog kemijskog oružja. Pušio sam na ulici, ništa nisam osjećao… Ušao sam u bolnicu i vidio svoju obitelj. Spakirali su im rižu, meso i datulje i sve su ih pustili kući. Moj dječak se odlično osjećao”, rekao je otac.

Nevladina organizacija “Bijele kacige” povezana sa ISIS-om često je optuživala vladu Bashar Al Assada za napad kemijskim oružjem.
 

 
(dnevno.hr,infowars.com)

Filed under: Featured, MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,