Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » STRAVIČNO: Pogledajte kako izgleda Istočna Guta 7 godina nakon dolaska ‘demokracije’ (VIDEO)

STRAVIČNO: Pogledajte kako izgleda Istočna Guta 7 godina nakon dolaska ‘demokracije’ (VIDEO)

guta-dronSirijska vojska je najavila da je ukinula vojnu blokadu glavne autoceste koja povezuje Damask sa ostatkom zemlje

Dron je zabilježio ratno uništavanje koje je napravilo sedam godina borbi.

Vojska je objavila da je oslobodila sva naselja na području istočne Gute u predgrađu Damasku od militantnih snaga i obnovila kontrolu vlade na tom području.

U najnovijem razvoju događaja, Ruski centar pomirenja, koji pomaže u obnovi stabilnosti u Siriji, izvijestio je da je pregovarao sa terorističkom organizacijom Jaysh al-Islamom, posljednjom glavnom militantnom skupinom u regiji, kako bi započela evakuaciju iz grada Douma.

Sirijske snage su započele borbe u istočnoj Guti u veljači, s ciljem uklanjanja militantne okupacije koja je bila na snazi​od 2012. godine.

Militanti su se oduprijeli, pokrećući minobacačke napade protiv Damaska, ostavivši iza sebe minska polja i koristivši civile kao ljudske štitove.

Sedam godina borbe pretvorilo ovo područje puno ožiljaka u grad duhova – što je vidljivo iz ove snimke snimljene dronom ruske televizije RT.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,