Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠOKANTNO OTKRIĆE: Theresa May pokušava iskoristiti trovanje Skripala kako bi odvratila pozornost javnosti od pedofilskog skandala i ogromne odštete za Brexit

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Theresa May pokušava iskoristiti trovanje Skripala kako bi odvratila pozornost javnosti od pedofilskog skandala i ogromne odštete za Brexit

theresa-premijerkaUkoliko se neka vijest pokušava progurati u masovnim medijima, zapravo se u pozadini želi sakriti još neka puno gora vijest. To se zove odvlačenje pažnje

Britanska premijerka Theresa May je oglasila alarm zbog slučaja Sergeja Skripala kako bi izbjegla fokus javnosti i prikrila veliki skandal seksualnog zlostavljanja djece, prema novinaru Dimitrosu Lyacosu.

Kolumnist inozemnih poslova tvrdi da gđa. May u medijima pokušava progurati napad kemijskim otrovom kako bi odvratila javnu pažnju od slučaja Rotherhamskog seksualnog iskorištavanja djece, piše Sputniknews.

“Usudio sam se reći da je razlog toga što je britanska premijerka Theresa May donijel u prvi plan slučaj Skripal – barem prema Moskvi – problem Brexita koji se još nije riješio. U roku od jedne godine Britanija bi se trebala povući iz EU i platiti veliku svotu novca Bruxellesu. Drugi razlog je skandal silovanja više od tisuću maloljetnih djevojaka u pokrajinskom gradu Južnog Yorkshirea”, kazao je Lyacos za Radio Sputnik.

Novinar je naveo da incidenti silovanja ostaju zanemareni zbog činjenice da su neki od počinitelja bili “izbjeglice”, što čini slučaj vrlo osjetljivim za britanske vlasti.

Prethodno je objavljeno da je više od 1.500 djece bilo seksualno zlostavljano na neočekivanoj razini u gradu Rotherhamu u južnom Yorkshireu između 1997. i 2013. godine.

Prema nezavisnom istraživanju seksualnog iskorištavanja djece u tom gradu koje je provedeno 2014. godine, većina zlostavljača je bila “azijskog” porijekla što je potaknulo strahove među lokalnim dužnosnicima da će biti označeni kao “rasisti” ako budu rješavali ovaj slučaj.

“Međutim, čini li se da je seksualno nasilje stvarno važno nakon iznenadnog “napada” Rusije na Britaniju?” – pite se Lyacos ležerno.

Policija je 4. ožujka pronašla bivšeg špijuna Sergeja Skripala (66) i kćer Juliju (33) bez svijesti u blizini trgovačkog centra u Salisburyju u Engleskoj. Navodno su bili otrovani kemijskim otrovom A-234 koji je djelovao na živčani sustav.

Sergei Skripal, bivši agent MI6, koji živi u Velikoj Britaniji od 2010. godine je zajedno sa još tri osobe dobio pomilovanje od Kremlja i zamijenjen sa 10 ruskih obavještajnih agenata koji su tada bili razotkriveni u SAD-u.

Iako je istraga o trovanju bivšeg špijuna tek trebala biti dovršena, britanska premijerka je nedvojbeno tvrdila da je Moskva odgovorna za pokušaj ubojstva Skripala. Prekinula je diplomatske odnose s Moskvom i odobrila protjerivanje 23 ruska izaslanika iz Velike Britanije, što je potaknulo sličan potez Moskve.

Komentirajući britansku histeriju oko slučaja Skripal, britanski novinar Rod Liddle je nazvao Londonov odgovor na napad trovanjem kao “čin samoozljeđivanja” u svom nedavnom članku za Spectator.

“Zašto ne pričekajte malo? Skupite malo više dokaza?” – pitao se retorički britanski novinar.

U međuvremenu, 14 zemalja članica EU i SAD su signalizirale svoju spremnost na protjerivanje ruskih diplomata “u znaku solidarnosti sa Velikom Britanijom”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,