Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ŠTO SE DOGAĐA? Amerika gradi veliku vojnu bazu u naftnoj provinciji na području Sirije

ŠTO SE DOGAĐA? Amerika gradi veliku vojnu bazu u naftnoj provinciji na području Sirije

hameri-amerikaPrema izvješćima, SAD je počeo graditi veliku vojnu bazu u sirijskoj provinciji koja je bogata velikim količinama nafte

Visoki predstavnik Sirijskih demokratskih snaga (SDF) izjavio je za SputnikNews da je izgradnja velike vojne instalacije u tijeku u pokrajini Deir Ez-Zor, u blizini najvećeg naftnog polja u Siriji.

Prema Mehdi Kobaniju, tajniku za tisak SDF-a u pokrajni Dayr al-Zawr, glavne vojne instalacije su u izgradnji u blizini al-Omarovog naftnog polja – najvećeg naftnog uloga u Siriji, piše Press TV.

“SAD gradi veliku vojnu bazu u regiji bogatom naftom al-Omar u provinciji Dayr al-Zawr. Zbog sigurnosnih problema ne možemo pružiti informacije o površini ove nove instalacije. Trenutno postoje građevinski strojevi koji rade u blizini baze, a sigurnost osiguravaju snage SDF-a” – kazao je.

Lokalni mediji su ranije izvještavali o američkim vojnim helikopterima koji djeluju na tom području.

Sjedinjene Države i njezini saveznici u rujnu 2014. provode vojnu kampanju protiv navodnih terorističkih ciljeva u Siriji, bez mandata UN-a ili Damaska, podupirući militante koji se bore za rušenje vlade sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,