Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ZAMJENIK RUSKOG MINISTRA OBRANE: Kada je Putin nedavno predstavio svijetu najnovije oružje, nije rekao još jednu jako bitnu stvar

ZAMJENIK RUSKOG MINISTRA OBRANE: Kada je Putin nedavno predstavio svijetu najnovije oružje, nije rekao još jednu jako bitnu stvar

juri-zamjenik“Naš vrhovni zapovjednik (Putin) uopće nije otkrio sve što imamo u našim arsenalima. Postoji još…”

Ruska vojska ima odgovarajuće odgovore na sve vrste američkog oružja – rekao je Yuriy Borisov

Zamjenik ministra obrane je pojasnio kako je prezentacija najnovijeg ruskog oružja koje nema premca u svijetu, za koju se nedavno izjasnio i sam Vladimir Putin, bio “upozorenje cijelom svijetu”.

Borisov je dalje pojasnio: “Nastup predsjednika Putina nije bio niti zveckanje oružjem niti nova utrka u naoružanju. Svijet je samo upozoren da u suvremenim uvjetima nije moguće postići unilateralnu vojnu nadmoć i dominaciju. Nitko ne može zaustaviti tehnički napredak.”

U intervjuu za ruski TV-1 , Borisov je rekao nešto potencijalno još važnije:

“Naš vrhovni zapovjednik (Putin) uopće nije otkrio sve što imamo u našim arsenalima. Postoji još. “

Borisov je inače otkrio da su građani Rusije – koji su od Putinove poslanice naciji i parlamentu, dakle od 1. ožujka, mogli o tome glasovati preko sajta Ministarstva obrane Rusije – odabrali imena za tri nova oružja koja je šef ruske države tada predstavio svijetu.

Borbeni laserski sustav nazvan je “Peresvet”.

Bespilotna podmornica, koju pokreće atomski reaktor, nazvana je “Posejdon”.

Brodski projektil s neograničenim dometom – “Burevesnik”.

Borisov je u istom intervjuu izjavio da su ruski znanstvenici koji se bave laserskim oružjem trenutno ispred Amerikanaca:

“Sjedinjene Države imaju lasersko oružje koje može lako onesposobiti oklopnu ratnu tehniku i da nanesu štoteu živoj sili, a naši znanstvenici su ih nadmašili”.
 

 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,