Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NETANYAHU O IMIGRANTIMA: ‘Infiltratori’ iz Afrike su ‘veća prijetnja nego teroristi’

NETANYAHU O IMIGRANTIMA: ‘Infiltratori’ iz Afrike su ‘veća prijetnja nego teroristi’

netany-imigrantiAfrički migranti predstavljaju veću prijetnju Izraelu od terorizma, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu

Izraelski je vođa to napomenuo i pohvalio granični zid na granici sa Egiptom.

Govoreći na Konferenciji Negev u izraelskom gradu Dimoni, Netanyahu je rekao da je ograda duž granice Izraela i Egipta sve što stoji između Izraelove židovske države i “infiltratora”.

“Bez zida, zemlja bi bila prepuna napada terorističkih skupina na Sinaju, a najgora stvar je poplava ilegalnih infiltratora iz Afrike” – rekao je Netanyahu, kako je naveo Times of Israel.

“Govorimo o židovskoj i demokratskoj državi. Kako bismo mogli svake godine garantirati za sigurnost židovsko-demokratske državu sa 50.000, a zatim 100.000, a zatim 150.000 infiltrora svake godine?” – izjavio je Netanyahu.

Izrael je završio 242 kilometarsku ogradu duž svoje granice sa Egiptom krajem 2013., tri godine nakon početka projekta.

Ograda se proteže od ruba pojasa Gaze do mjesta Eilat, opremljena je kamerama, kao i detektorima pokreta. Godine 2017., Izrael je povećao visinu ograde od pet metara na osam, duž 17 kilometara na jednom dijelu ograde.

Netanyahevi komentari su odjeknuli u medijima zajedno sa njegovim izvornim objašnjenjem za podizanje granične ograde, kada je 2010. rekao da je to “strateška odluka da se osigura Izraelski židovski i demokratski karakter”.

Najnoviji komentari Netanyahama o graničnoj barijeri slijede nakon donošenja Vladinog plana deportacije 40.000 afričkih imigranata iz zemlje, iako je prošli tjedan privremeno blokiran pokušaj deportacije svih neudanih muških migranata od strane Visokog suda.

Mnogi afrički imigranati, uglavnom iz Sudana i Eritreana, došli su u zemlju između 2006. i 2012. godine.

U svom govoru, Netanyahua je prekinuo jedan član publike, koji je povikao: „Ti gušiš Dimona. Bez Dimona nema pažnje koja se posvećuje narodu” – izvijestio je Ynet.

1950-ih godina, židovski imigranti iz Sjeverne Afrike bili su naseljeni u Dimoni. Iskusili su rastuću nezaposlenost nakon što su tvornice tekstila preseljene s tog područja, i nakon što je tvornica Israel Chemicals otpustila osoblje. Nezaposlenost je sada na 7,5 posto, u usporedbi s nacionalnim prosjekom od 4 posto.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,