Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » KONTROLA UMA: SAMSUNGOVA WEB STRANICA BRIŠE VAŠE MISLI TAKO DA MOŽETE PONOVNO GLEDATI ISTE TV EMISIJE (VIDEO)

KONTROLA UMA: SAMSUNGOVA WEB STRANICA BRIŠE VAŠE MISLI TAKO DA MOŽETE PONOVNO GLEDATI ISTE TV EMISIJE (VIDEO)

samsung-hipnozaWeb stranica pod imenom “Unspoil me” koristi hipnozu kako bi izbrisala sjećanje gledatelja na pogledane omiljene emisije, omogućujući vam da ih ponovo gledate po prvi put

Samsung je pokrenuo internetsku stranicu koja obećava da će iz vaše memorije izbrisati vašu omiljenu televizijsku seriju tako da je možete ponovo pogledati kao da je prvi put.

Zastrašujući koncept, poznat pod imenom “Unspoil me”, je nevodno pokrenut u siječnju i dostupan je putem švedske web stranice ove kompanije.

Tehniku su razvili certificirani hipnotizer Ulf Sandström i Frederik Praesto, koji vodi videozapis.

23-minutni postupak je vođena hipnoza koja vam govori da se usredotočite na emisiju koju želite izbrisati iz sjećanja, dok vam pokazuje hipnotički uzorak i vodi vas kroz niz uputa.

Postupak je napraljen na način da na kraju doživite sve svoje pogledane omiljene emisije kao da ih gledate po prvi put preko Samsungovog QLED TV-a.

“Sa Samsungovim QLED TV-om želimo vam ponuditi nevjerojatan doživljaj gledanja; s velikim brojem sadržaja i izvanrednom kvalitetom slike” – navodi se na web stranici.

“Postoji samo jedna stvar koja bi mogla uništiti vaš ugođaj – da već znate kako sve završava. Zato smo stvorili “Unspoil me”, alat koji vam daje mogućnost zaboravljanja omiljene TV serije, tako da je možete ponovno doživiti sa istim uzbudljivim osjećajem kao kad ste ju prvi put pogledali.”

Žrtvama, tj. sudionicima, koji trebaju biti stariji od 18 godina, preporuča se da pogledaju cijeli videozapis “bez prekida”. Također se preporuča mirno mjesto i slušalice, sugerirajući da operacija može uključivati​i binauralne frekvencije.

“Unspoil me” obećava da će izbrisati samo sjećanja na TV seriju, film ili videozapis koji odaberete i tvrdi da to možete učiniti toliko puta koliko želite za različite emisije.

“Nećete zaboraviti ono što ne želite” – objašnjava stranica.

Korisnike koji prihvate pravila pristanka traži se da pregledaju upozorenje “iskustvo hipnoze koje može imati stvarne učinke i budu spremni zaboraviti cijelu ili dijelove svoje omiljene TV serije”.

Hipnoza također govori korisnicima da ne upotrebljavaju “Unspoil me” osim “za svoju namjeravanu svrhu”.

Ako se pokušate odvojiti od hipnotičkog transa, poruka će od vas tražiti da pokušate ponovno: “Vi ste tek nekoliko minuta udaljen od prilike da doživite svoju omiljenu TV seriju kao da je to prvi put. Duboko udahnite i pokušajte ponovo.”

Site objašnjava da je hipnoza “prirodno stanje” i potpuno je sigurna. Međutim, osobama koje pate od epilepsije ili duševnih bolesti se savjetuje da prolaze taj proces.

Metoda ispiranja mozga ima sličnosti sa načinom na koji se radi sa traumatiziranim osobama i PTSP-ovcima i može služiti za brisanje “loših sjećanja”, kako je objašnjeno od strane web stranica Vigilant Citizen.

“U stvarnom životu, elektrošok terapija se koristi za brisanje ‘loših sjećanja’ ispitanika kako bi izliječili depresiju i PTSP.

U mračnim krugovima, hipnoza i elektrošok se upotrebljavaju za brisanje, iskrivljavanje i ponovno stvaranje sjećanja kod žrtvi koje su prošle teške traume – što je važan korak prema kontroli uma”, primjećuje Vigilant Citizen.

Priroda Samsungovog projekta je slična metodi “Black Mirror” te se postavlja pitanja o tome krije li korporativni gigant nešto zlokobno iza svojih nastojanja da doslovno kontrolira umove kupaca.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,