Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Opasni’ pedofil koji je osuđen na 316 godina zatvora – oslobođen zbog tehničke zakonske pogreške

‘Opasni’ pedofil koji je osuđen na 316 godina zatvora – oslobođen zbog tehničke zakonske pogreške

pedo-sad“Opasni serijski pedofil” koji je zbog ozbiljne prirode svojih zločina osuđen na više od tri stotine godina zatvora je pušten na slobodu od strane suca, nakon što je sud u ovom slušaju prekršio “zakon o brzom suđenju” države Colorado

Godine 2015. Michael Tracy McFadden, iz Grand Rapida, države Colorado, osuđen je za silovanje nekoliko vrlo mladih dječaka i djevojčica.

Bio je osuđen po 19 točaka i dodan na popis uobičajenih seksualnih prijestupnika. Njegovi zločini bili su toliko ozbiljni da je osuđen na najmanje 316 godina zatvora – ali sada je slobodan čovjek nakon što je njegova presuda proglašena nevažećom zbog tehničke pogreške.

Sve je počelo kad se serijski pedofil pozvao na žalbu, tvrdeći da su odgode prije suđenja prekršile statut “brzih sudskih slučajeva” države Colorado. Prema portalu KXXV, prošlog lipnja je “sud države Colorado donio presudu u korist McFaddena.”

Što je još i gore, sud je također presudio da McFadden (46), osuđen po 19 točaka za silovanje djece, se više ne mora registrirati kao seksualni prijestupnik.

MadWorld je izvjestio da je McFadden 27. veljače pušten iz zatvorske ustanove Arkansas Valley Correctional Facility.

Kao i mnogi drugi, okružni tužitelj Dan Rubenstein je zaprepašten presudom za koju je rekao da “nije vidio da dolazi”.

“Iskreno, potpuno sam zaprepašten odlukom”, izjavio je Rubenstein. “Smatram uvredljivim da naš pravosudni sustav omogućava da se to dogodi.”

“Postoji prethodni presedan iz drugih slučajeva, gdje je sud rekao da ustavna prava nadilaze zakonska prava” , rekao je Rubenstein. Nažalost, žalbeni sud je utvrdio da su povrede statuta bile potvrđene.

“Pravosudni sustav je zakazao u ovoj situaciji, a čuli ste i zbog čega – tehničke greške” To je situacija bez ikakvog smisla koju sam ikada vidio” – rekao je Rubenstein.

Nakon vijesti da je Michael McFadden pušten na slobodu, Kathi Raley, koordinator za pomoć žrtvama u okružnom tužilaštvu, primila je nekoliko telefonskih poziva od majki McFaddenovih žrtava, koje su bili šokirane i zaprepaštene odlukom.

“Dobila sam glasovne poruke od nekoliko majki žrtava, koje se legitimno boje za svoju djecu i sigurnost djece” – rekla je Raley. “Ovo je sada slučaj koji će biti otpušten i poništen. Dakle, ovo je nesretna situacija u kojoj se svi nalazimo.” (KWCH)

 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,