Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Putin: Naše oružje je za njih znanstvena fantastika

Putin: Naše oružje je za njih znanstvena fantastika

putin-oruzjeVisokotehnološko naoružanje koje je napravljeno u Rusiji, po svemu sudeći, nedostižno je drugim zemljama, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin

„Dugo smo radili na njemu, o tome sam već govorio 2004. godine, a sada je 2018. Znamo da su i u drugim zemljama također to pokušali napraviti. Sudeći po svemu, još uvek nisu uspjeli iz nekog razloga“, rekao je Putin na medijskom forumu Ruskog narodnog fronta.

Ruski lider je rekao da je Rusija uspjela razviti nove sustave naoružanja, između ostalog, i zato što ima odgovarajuće materijale. „Ili lasersko oružje, koje sam na kraju spomenuo. To je neka vrsta znanstvene fantastike“ – rekao je Putin.

Predsjednik je također spomenuo da je Rusija razvila hipersonični raketni sustav „Avangarda“ koji, prema njegovim riječima, tijekom leta liči na meteor.

„To je fantastično: ona leti brzinom od 20 maha u gustim slojevima atmosfere, ide zaista kao meteor. Temperatura na površini iznosi 1.600-2.000 stupnjeva Celzijusa i njime se upravlja na tisuće kilometara, sve radi. To znači da, prije svega, signal prolazi, a drugo, ovo je postalo moguće nakon što su se pojavili suvremeni materijali. Bez suvremenih materijala ovo ne bi bilo moguće“ – istaknuo je Putin.

Putin nije isključio mogućnost da napredne vojne tehnologije budu upotrebljene u civilnoj industriji, rekavši da je to potrebno postići i da će se na tome raditi.

Odgovarajući na pitanja učesnika medijskog foruma „Istina i pravda“, istaknuo je da je novi vojni razvoj prikazan saveznoj skupštini „rezultat rada znanstvenog područja, biroa za projektiranje i proizvodnih kompanija na teritoriji gotovo čitave zemlje – to su desetine preduzeća i tisuće zaposlenih“.

„To znači da imamo tako veliki radni sustav koji stvara konačni proizvod, koji uključuje znanost, obrazovanje, kadrove i suvremene proizvodne kapacitete. I to nam daje nadu da će se sve ovo moći koristiti i primjenjivati u civilnoj industriji. Tome se mora strijemiti i mi ćemo ka tome ići“ – odgovorio je Putin na pitanje da li će uskoro moći primjeniti napredne vojne tehnologije u svakodnevnom životu.

„Naravno, nećemo moći odmah sve iskoristiti, već kao što se nekada realizirao nuklearni, raketni projekt. Čime se završio raketni projekt? Letom u svemir i na kraju izlaskom čovjeka u svemir“ – podsjetio je Putin.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,