Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘HVALA VAM, MAMA MERKEL’: Sirijski izbjeglica živi sa 2 žene i 6 djece na državnom proračunu u Njemačkoj

‘HVALA VAM, MAMA MERKEL’: Sirijski izbjeglica živi sa 2 žene i 6 djece na državnom proračunu u Njemačkoj

njemacka-imigrantiDokumentarac o sirijskoj izbjeglici koji živi u Njemačkoj sa dvije supruge i šestero djece je razljutio mnoge

Ne samo da je poligamija zabranjena u njemačkom zakonu, već je jedna žena udana sa 13 godina – i obitelj živi na državnom proračunu.

Dokumentarni TV film kojeg je snimio Spiegel emitiran je tijekom vikenda, dokumentirajući priču o 32-godišnjem Ahmedu A. koji je pobjegao od borbe u Sirijskom Alepu u 2015. sa svojom velikom obitelji i pronašao sigurno utočište u gradu Schleswig-Holsteinu, u sjevernoj Njemačkoj.

Muškarac živi u dvokatnoj kući koju mu je pružila država, s dvije supruge i šestero djece. Unatoč tome što je poligamija ilegalna u Njemačkoj, Ahmadu mu je dopušteno da dovede svoju drugu ženu u zemlju koja je majka četvero djece.

Vlasti nisu bile ni zbunjene činjenicom da je Sirijac oženio svoju drugu ženu Linu, kada je imala samo 13 godina, ispod Njemačke zakonske dobi pristanka. Njegova prva žena, Betool, imala je 14 godina kada je ušla u brak.

#Ahmad također ima treću ženu u Siriji, ali je novinarima Spiegela šaljivo rekao da kuća mora biti veća da i ona dođe. Što se tiče čovjekovih planova za budućnost, on želi četiri žene i desetero djece.

Lina i Betool su rekle da su sretne što dijele jednog muža i da je to “Božja volja” da stvari budu na taj način. Kao pobožan musliman, sam Ahmad također ne vidi nikakav problem u odnosu sa nekoliko žena jer je u skladu s zakonom Sharije, kojeg slijedi.
 

 
Supruge žive u odvojenim sobama na drugom katu, a muškarac kaže da osigurava sve da između njih ne postoje nesuglasice. Obiteljska spavaća soba nalazi se na prvom katu, a Ahmad navodi da samo spava s jednom ženom tamo u isto vrijeme.

Ahmedova obitelj živi u socijalnom stanu, a država im daje prihod.

“Ovdje postoji državna pomoć. Daju nam socijalne pogodnosti, daju nam ovu kuću”, rekao je Ahmad, dodavši da je Njemačka bila njegova željena destinacija kada je napustio ratom razorenu domovinu.

“Hvala vam jako, vrlo jako, Mama Merkel. Ona je jedina osoba koja je osjetila patnju Sirije. Zahvaljujem i Nijemcima, čak i ako postoje među njima rasisti. No, Nijemci su doživjeli rat i pokazali veliku sućut za Aramejce” – kazao je.

Obitelji je odobren izbjeglički status prije tri godine, što je Ahmadu, nepismenom i nekvalificiranom radniku, omogućemo da počne tražiti posao. Ali čovjek kaže da više voli ostati kod kuće sa svojom djecom.

Čak nije ni svjestan koliko benificija dobiva od njemačke države. “Ne znam. Novac mi je upravo prenesen. Idem u banku i pokupim ga” – rekao je Ahmad.

Međutim, mnogi se nisu osjećali osobito sretni zbog Ahmeda i njegovog načina života, što je u suprotnosti s njemačkom tradicijom i zakonodavstvom. Jedan korisnik na Twitteru je istaknuo da oni Nijemci koji su u vezi sa 13-godišnjakinjom mogu biti optuženi za pedofiliju.

“Druga (žena) gotovo je dijete” – dodao je drugi komentator.

A onda se pitaju zašto sve više i više ljudi odabire stranku AfD”, glasio je još jedan komentar. Alternativa za Njemačku (AfD) desničarska je stranka protiv iseljeništva, koja je dobila zamah u zemlji od početka izbjegličke krize 2015. Prošle je godine postala treća najveća stranka u Njemačkoj nakon što je osvojila 94 mjesta u Bundestagu na općim izborima.

“Nije važno koliko je tolerantno društvo, neka ograničenja moraju biti poštovana. To će se loše završiti” – upozorio je drugi komentator na interntu. Jedan je komentator čak rekao da čeka da kanibali dođu u Njemačku kako bi vidjeli hoće li država pokazati imalo poštovanje prema svojoj kulturi.

Ranije u veljači, tjednik Wochenblatt je izjavio kako je 34 izbjeglica u sjevernoj Njemačkoj dovelo 130 članova obitelji u zemlju od 2015. godine, što je premašilo broj zahtjeva za azilom četverostruko.

Godine 2016. u javnost je došlo izvješće o sirijskom imigrantu koji je doveo četiri žene i 22 djece u Njemačku. Međutim, morao je živjeti samo s jednom službenom suprugom, dok su ostale tri žene odvojeno smještene.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,