Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Američka Agencija za praćenje oceana i atmosfere uhvaćena u napuhavanju podataka mjerenja temperature s ciljem podrške lažnom ‘globalnom zatopljenju’

Američka Agencija za praćenje oceana i atmosfere uhvaćena u napuhavanju podataka mjerenja temperature s ciljem podrške lažnom ‘globalnom zatopljenju’

noaa-satelitKada bi vas netko pitao vjerujete li mjerenjima temperature i satelitskim snimcima američkih agencija za meteorologiju, što bi mu odgovorili?

Čini se da su alarmisti klimatskih promjena bili u skladu s njihovim uobičajenim trikovima, pri čemu je američka agencija National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) ponovno uhvaćena u napuhavanju globalnog zatopljenja namještanjem podataka mjerenja temperature

Nedavna hladnoća koja je pogodila sjeveroistočni SAD i oborila temperaturni rekord je dovela u nezgodnu situciju njihovu priču o globalnom zatopljenju, pa se čini da su napravili ono što oni najbolje znaju – promijenili su podatle.

Ovoga puta su prilagodili podatke iz povijesnih mjerenja temperatura tako da bi one izgledale hladnije nego što je zapravo bilo, a kod najnovijih mjerenja temperature su povisili vrijednosti tako da bi izgledalo toplije nego što je to zapravo bilo, te da bi nedavni hladni val u Americi postao manje ozbiljan.

To nije bio samo problem frakcije stupnjeva ili male pogreške; prilagodbe su zapravo uključivale zrazlike od čak 3,1 stupnjeva celzijusa, prenosi NaturalNews.

Prema Breitbartu, Paul Homewood je postao sumnjičav kada je vidio kako se agencija NOAA bavi ekstremno hladnom zimom koju je New York doživio 2013. na 2014. Nacionalna služba za vremenske prilike ju je označila kao jednu od najhladnijih zima u povijesti države. Ipak, nekako, NOAA je zabilježila tu zimu kao 30. najhladniju zimu u svojim povijesnim kartama za New York.

Nakon usporedbe lokalnih zapisa sa NOAA-inim grafikonima, Homewood je pronašao velika odstupanja.

Srednje temperature za siječanj 2014. bile su, primjerice, 2,7 stupnjeva manje od onih iz siječnja 1943. godine, prema neobrađenim podacima, no NOAA je utvrdiila razliku od samo 0,9 stupnjeva.

Čini se da se ista stvar događa s brojevima i za ovu zimu. Ako vjerujete u NOAA-inim brojkama, ovaj siječanj je bio topliji od siječnja 1943. u New Yorku, ideja koja se lijepo uklapa u koncept globalnog zatopljenja.

Međutim, neobrađeni podaci preuzeti sa lokalnih postaja su pokazali drugačiju sliku. Kako je moguće da su američki gradovi Auburna, Geneve i Itaka imali siječanjske temperature niže za 1,7, 1,3 i 1,0 stupnjeva, no NOAA je rekla da je zapravo bilo 2,1 stupnjeva toplije? Mnogo je drugih primjera sličnih odstupanja, a to dovodi u sumnju sve njihove podatke za ostatak zemlje.

Manipuliranje podacima se ponavlja kod agencije NOAA

Možda niste skloni sumnji, ali postoje i drugi primjeri takve vrste prijevare koji su se dogodili u mnogim drugim prilikama.

Na primjer, Nacionalni klimatski podatkovni centar NOAA izvijestio je da je prosječna umjerena temperatura u SAD-u u 2012. iznosila 25,3 stupnjeva C, za koju su rekli da je označila “najtopliji srpanj i najtopliji mjesec svih vremena u Americi u razdoblju koje datira još od 1895. godine.”

Dodali su da je drugi po redu najtopliji srpanj bio 1936. godine, kada je prosječna temperatura bila 25,2 stupnja C.

Kasnije su, međutim, potiho to promijenili i bez najave, a istraživači su otkrili da je 1936. godina ponovno postavljena kao godina u kojoj je bio najtopliji mjesec u povijesti.

Prošle je godine The Daily Mail izvijestio da je zviždačica iz agencije NOAA rekla da je pratila rad sa manipuliranim podacima kako bi NOAA uvjerila konferenciju COP21 da se globalno zatopljenje nije usporilo posljednjih godina, nadahnjujući svjetske vođe u to doba za potpisivanje Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama.

U izvješću koje je Telegraph objavio u 2014. prikazano je kako se SAD hladi još od tridesetih godina prošlog stoljeća, a ne zagrijava.

Ovi dokazi su otkriveni od strane Stevena Goddarda te koriste se za ilustraciju kako NOAA zamjenjuje stvarne temperature u svojim zapisima sa podacima koji su proizvedeni računalnim modelima kako bi smanjila temperature izmjerene u prošlosti i napuhala najnovija mjerenja, čime bi učinak globalnog zagrijavanja postao daleko dramatičniji.

Kao što možete vidjeti, manipuliranje podacima je samo uobičajni posao za američku agenciju NOAA.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , ,