Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Ameri─Źka Agencija za pra─çenje oceana i atmosfere uhva─çena u napuhavanju podataka mjerenja temperature s ciljem podr┼íke la┼żnom ‘globalnom zatopljenju’

Ameri─Źka Agencija za pra─çenje oceana i atmosfere uhva─çena u napuhavanju podataka mjerenja temperature s ciljem podr┼íke la┼żnom ‘globalnom zatopljenju’

noaa-satelitKada bi vas netko pitao vjerujete li mjerenjima temperature i satelitskim snimcima ameri─Źkih agencija za meteorologiju, ┼íto bi mu odgovorili?

─îini se da su alarmisti klimatskih promjena bili u skladu s njihovim uobi─Źajenim trikovima, pri ─Źemu je ameri─Źka agencija National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) ponovno uhva─çena u napuhavanju globalnog zatopljenja namje┼ítanjem podataka mjerenja temperature

Nedavna hladno─ça koja je pogodila sjeveroisto─Źni SAD i oborila temperaturni rekord je dovela u nezgodnu situciju njihovu pri─Źu o globalnom zatopljenju, pa se ─Źini da su napravili ono ┼íto oni najbolje znaju – promijenili su podatle.

Ovoga puta su prilagodili podatke iz povijesnih mjerenja temperatura tako da bi one izgledale hladnije nego što je zapravo bilo, a kod najnovijih mjerenja temperature su povisili vrijednosti tako da bi izgledalo toplije nego što je to zapravo bilo, te da bi nedavni hladni val u Americi postao manje ozbiljan.

To nije bio samo problem frakcije stupnjeva ili male pogre┼íke; prilagodbe su zapravo uklju─Źivale zrazlike od ─Źak 3,1 stupnjeva celzijusa, prenosi NaturalNews.

Prema Breitbartu, Paul Homewood je postao sumnji─Źav kada je vidio kako se agencija NOAA bavi ekstremno hladnom zimom koju je New York do┼żivio 2013. na 2014. Nacionalna slu┼żba za vremenske prilike ju je ozna─Źila kao jednu od najhladnijih zima u povijesti dr┼żave. Ipak, nekako, NOAA je zabilje┼żila tu zimu kao 30. najhladniju zimu u svojim povijesnim kartama za New York.

Nakon usporedbe lokalnih zapisa sa NOAA-inim grafikonima, Homewood je pronašao velika odstupanja.

Srednje temperature za sije─Źanj 2014. bile su, primjerice, 2,7 stupnjeva manje od onih iz sije─Źnja 1943. godine, prema neobra─Ĺenim podacima, no NOAA je utvrdiila razliku od samo 0,9 stupnjeva.

─îini se da se ista stvar doga─Ĺa s brojevima i za ovu zimu. Ako vjerujete u NOAA-inim brojkama, ovaj sije─Źanj je bio topliji od sije─Źnja 1943. u New Yorku, ideja koja se lijepo uklapa u koncept globalnog zatopljenja.


Me─Ĺutim, neobra─Ĺeni podaci preuzeti sa lokalnih postaja su pokazali druga─Źiju sliku. Kako je mogu─çe da su ameri─Źki gradovi Auburna, Geneve i Itaka imali sije─Źanjske temperature ni┼że za 1,7, 1,3 i 1,0 stupnjeva, no NOAA je rekla da je zapravo bilo 2,1 stupnjeva toplije? Mnogo je drugih primjera sli─Źnih odstupanja, a to dovodi u sumnju sve njihove podatke za ostatak zemlje.

Manipuliranje podacima se ponavlja kod agencije NOAA

Mo┼żda niste skloni sumnji, ali postoje i drugi primjeri takve vrste prijevare koji su se dogodili u mnogim drugim prilikama.

Na primjer, Nacionalni klimatski podatkovni centar NOAA izvijestio je da je prosje─Źna umjerena temperatura u SAD-u u 2012. iznosila 25,3 stupnjeva C, za koju su rekli da je ozna─Źila “najtopliji srpanj i najtopliji mjesec svih vremena u Americi u razdoblju koje datira jo┼í od 1895. godine.”

Dodali su da je drugi po redu najtopliji srpanj bio 1936. godine, kada je prosje─Źna temperatura bila 25,2 stupnja C.

Kasnije su, me─Ĺutim, potiho to promijenili i bez najave, a istra┼żiva─Źi su otkrili da je 1936. godina ponovno postavljena kao godina u kojoj je bio najtopliji mjesec u povijesti.

Pro┼íle je godine The Daily Mail izvijestio da je zvi┼żda─Źica iz agencije NOAA rekla da je pratila rad sa manipuliranim podacima kako bi NOAA uvjerila konferenciju COP21 da se globalno zatopljenje nije usporilo posljednjih godina, nadahnjuju─çi svjetske vo─Ĺe u to doba za potpisivanje Pari┼íkog sporazuma o klimatskim promjenama.

U izvješću koje je Telegraph objavio u 2014. prikazano je kako se SAD hladi još od tridesetih godina prošlog stoljeća, a ne zagrijava.

Ovi dokazi su otkriveni od strane Stevena Goddarda te koriste se za ilustraciju kako NOAA zamjenjuje stvarne temperature u svojim zapisima sa podacima koji su proizvedeni ra─Źunalnim modelima kako bi smanjila temperature izmjerene u pro┼ílosti i napuhala najnovija mjerenja, ─Źime bi u─Źinak globalnog zagrijavanja postao daleko dramati─Źniji.

Kao ┼íto mo┼żete vidjeti, manipuliranje podacima je samo uobi─Źajni posao za ameri─Źku agenciju NOAA.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , ,