Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » IRANSKI DUŽNOSNIK UPOZORAVA IZRAEL: Odmazda Teherana će ‘sravniti Tel Aviv sa zemljom’

IRANSKI DUŽNOSNIK UPOZORAVA IZRAEL: Odmazda Teherana će ‘sravniti Tel Aviv sa zemljom’

telaviv-plazaGlavni grad Izraela bit će “sravnjen sa zemljom” u neposrednoj odmazdi ako Benjamin Netanyahu ostvari svoju prijetnju i napadne Islamsku Republiku, rekao je iranski dužnosnik

Mašući komadom srušenog iranskog drona, koji je prošlog tjedna navodno srušen iznad sjevernog Izraela, izraelski premijer je prošlog tjedna upozorio Teheran na testiranje izraelske odluke.

“Djelovat ćemo bez oklijevanja kako bismo se obranili. I djelovat ćemo ako je neophodno, ne samo protiv iranskih pomagača koji nas napadaju, nego i protiv samog Irana” – rekao je Benjamin Netanyahu na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji, nakon što su izraelske snage provele masovan prekogranični upad u Siriju kako bi napali iranske ciljeve.

Čini se da je izraelska prijetnja Teheran pogodila u živac. Iranski konzervativni političar Mohsen Rezaee, koji je također tajnik Vijeća za razboritost, upozorio je da je Islamska Republika spremna na osvetu i napad na Tel Aviv prije nego što izraelski premijer dobije priliku pobjeći iz glavnog grada.

“O nemudrim riječima Netanyahua, trebalo bih reći da ako izvrše najmanji nerazumni potez protiv Irana, sravnit ćemo Tel Aviv sa zemljom i nećemo im pružiti priliku da Netanyahu pobjegne”, rekao je Rezaee u ponedjeljak, prema Fars News Agency.

“Američki i izraelski čelnici ne poznaju Iran i ne razumiju moć otpora i zato se kontinuirano suočavaju sa porazom”.

Tel Aviv je više puta upozorio Iran da se ne miješa u izraelske poslove opskrbljujući naprednim raketama Hezbollah u Libanonu.

Izrael i dalje ostaje vrlo zabrinut zbog uporišta kojeg Islamska Republika ima u Siriji.

Netanyahu, koji je nazvao povijesni nuklearni sporazum između Irana i šest svjetskih sila “povijesnom pogreškom” i prijetnjom opstanku Izraela, i dalje tvrdi kako je sporazum manjkav i omogućava Iranu da potencijalno proizvede stotine nuklearnog oružja kojima može napasti Izrael.

Ne zna se točno broj, ali Izrael otprilike posjeduje negdje oko 300 nuklearnih bojevih glava.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,