Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ESTABLIŠMENT I GLOBALISTI SE OSRAMOTILI: Ukrajinski i ruski sportaši zagrljeni na olimpijskom podiju

ESTABLIŠMENT I GLOBALISTI SE OSRAMOTILI: Ukrajinski i ruski sportaši zagrljeni na olimpijskom podiju

sportasi-ukrajina-rusijaStavljajući sramotne političare u neugodan položaj, olimpijski skijaši iz Ukrajine i Rusije su maknuli na stranu političke nesuglasice, i taj osjećaj im nitko ne može oduzeti

Ne samo da su bili na istoj platformi nakon osvajanja medalja, nego su se zagrlili.

U nedjelju je ukrajinski reprezentativac Oleksandr Abramenko osvojio zlato u skijanju slobodnim stilom, što je prvo zlato Ukrajine na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine.

Ilia Burov, olimpijski športaš iz Rusije (OAR) je završio na trećem mjestu i postao drugi ruski sportaš koji je osvojio medalju u disciplini koja je 1994. uvedena na Olimpijadu.

Za 26-godišnjeg Burova koji je bio na skromnom 16. mjestu na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014., bio je to najveći uspjeh njegove karijere do sada.

Na ceremoniji dodjele medalja, oba sportaša su se popela na vrh podija, ostavljajući brončanog dobitnika iz Kine, Jia Zongyanga, samog na podiju.

Budući da je Burovu i svi olimpijskim sportašima iz Rusije zabranjen nastup pod ruskom zastavom od strane Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), ukrajinski sportaš i ruski sportaš su stajali pod ukrajinskom zastavom, koje je Abramenko širio rukama.

Uslijedio je politički prkosan zagrljaj između dva prijatelja i velika sportaša.

U intervjuu sa ruskim sportskim medijem Sport-Express, Burov je rekao da gorljiva politička pitanja ne bi trebala biti dio sporta.

“Mi smo prijatelji. Neprestano razgovaramo. Politika nema nikakve veze s nama. Bjelorusi, Ukrajinci, Rusi su svi prijatelji. Svi smo mi Slaveni”, rekao je Burov, dodavši kako njegov i Abramenkov uspjeh dokazuju koliko je snažna slavenska škola skijanja slobodnog stila.

Abramenkova zaručnica, kolegica skijašice slobodnog stila Alexandre Orlova, rođena je u Moskvi i natjecala se za OAR na Olimpijadi. Završila je na osmom mjestu u ženskom finalu 16. veljače.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,