Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ESTABLI┼áMENT I GLOBALISTI SE OSRAMOTILI: Ukrajinski i ruski sporta┼íi zagrljeni na olimpijskom podiju

ESTABLIŠMENT I GLOBALISTI SE OSRAMOTILI: Ukrajinski i ruski sportaši zagrljeni na olimpijskom podiju

sportasi-ukrajina-rusijaStavljaju─çi sramotne politi─Źare u neugodan polo┼żaj, olimpijski skija┼íi iz Ukrajine i Rusije su maknuli na stranu politi─Źke nesuglasice, i taj osje─çaj im nitko ne mo┼że oduzeti

Ne samo da su bili na istoj platformi nakon osvajanja medalja, nego su se zagrlili.

U nedjelju je ukrajinski reprezentativac Oleksandr Abramenko osvojio zlato u skijanju slobodnim stilom, što je prvo zlato Ukrajine na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine.

Ilia Burov, olimpijski športaš iz Rusije (OAR) je završio na trećem mjestu i postao drugi ruski sportaš koji je osvojio medalju u disciplini koja je 1994. uvedena na Olimpijadu.

Za 26-godi┼ínjeg Burova koji je bio na skromnom 16. mjestu na Olimpijskim igrama u So─Źiju 2014., bio je to najve─çi uspjeh njegove karijere do sada.

Na ceremoniji dodjele medalja, oba sporta┼ía su se popela na vrh podija, ostavljaju─çi bron─Źanog dobitnika iz Kine, Jia Zongyanga, samog na podiju.

Budu─çi da je Burovu i svi olimpijskim sporta┼íima iz Rusije zabranjen nastup pod ruskom zastavom od strane Me─Ĺunarodnog olimpijskog odbora (MOO), ukrajinski sporta┼í i ruski sporta┼í su stajali pod ukrajinskom zastavom, koje je Abramenko ┼íirio rukama.

Uslijedio je politi─Źki prkosan zagrljaj izme─Ĺu dva prijatelja i velika sporta┼ía.

U intervjuu sa ruskim sportskim medijem Sport-Express, Burov je rekao da gorljiva politi─Źka pitanja ne bi trebala biti dio sporta.

“Mi smo prijatelji. Neprestano razgovaramo. Politika nema nikakve veze s nama. Bjelorusi, Ukrajinci, Rusi su svi prijatelji. Svi smo mi Slaveni”, rekao je Burov, dodav┼íi kako njegov i Abramenkov uspjeh dokazuju koliko je sna┼żna slavenska ┼íkola skijanja slobodnog stila.

Abramenkova zaru─Źnica, kolegica skija┼íice slobodnog stila Alexandre Orlova, ro─Ĺena je u Moskvi i natjecala se za OAR na Olimpijadi. Zavr┼íila je na osmom mjestu u ┼żenskom finalu 16. velja─Źe.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,