Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KatoliÄki nadbiskup izjavio da je pedofilija ‘duhovni susret s Bogom’

KatoliÄki nadbiskup izjavio da je pedofilija ‘duhovni susret s Bogom’

nasbiskup-australijaJedan od najviÅ¡ih dužnosnika u KatoliÄkoj crkvi kaže da seksualno zlostavljana djeca mogu iskusiti “duhovni susret s Bogom preko svećenika”, dok su zlostavljana

Najmoćniji australski svećenik, nadbiskup australskog grada Melbournea Denis Hart, kaže kako je katoliÄka praksa ispovijedanja zadovoljavajuća za rjeÅ¡avanje pedofilije u crkvi jer pomaže svećenicima da “iskoriste vlastitu krivnju” nakon seksualnog zlostavljanja djece.

Na pitanje da li je spreman otići u zatvor zbog neprijavljivanja seksualnog zlostavljanja od strane katoliÄkih pedofilskih svećenika, nadbiskup Hart je potvrdio da je spreman ići u zatvor prije nego da prijavi svoje svećenike. TakoÄ‘er je tvrdio da je pravo na prikrivanje pedofila u crkvi “apsolutno sveto priopćenje viÅ¡eg reda.„

On je dao tu Å¡okantnu izjavu u odgovoru Australskskoj kraljevskoj komisiji o institucionalnim odgovorima na seksualno zlostavljanje djece, koja je tvrdila da ne bi trebao biti “opravdanja, zaÅ¡tite ni povlastica” za katoliÄke svećenike koji ne žele upozoriti policiju na zlostavljanje unutar crkve, piÅ¡e Guardian.

No, nadbiskup Hart se suprotstavio takvom razmiÅ¡ljanju i izjavio da je seksualno zlostavljanje “duhovni susret s Bogom preko svećenika” i da su oni “viÅ¡eg reda” i iznad kaznenog prava.

Novo izvješće Komisije predložilo je 85 temeljnih promjena u sustavu kaznenog pravosuÄ‘a i preporuÄilo da se svećenici suoÄavaju sa kaznenim prijavama zbog toga Å¡to nisu prijavili policiji ozbiljne zloÄine kao Å¡to su seksualna zlostavljanja.

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

Kod trenutnog zakona, svećenici nisu zakonski obvezni prijaviti zloÄine policijo, a stegovni postupak za kriminalnu djelatnost pripadnika KatoliÄke crkve interno se rjeÅ¡ava kanonskim zakonom koji djeluje neovisno o redovitom pravnom postupku.

Nakon istrage od strane komisije, dužnosnici vjeruju da KatoliÄka crkva koristi “konfesionalnu povjerljivost” kao pokriće za ne prijavljivanje seksualnog zlostavljanja od strane aktivnih pedofila vlastima.

“Razumijemo važnost vjerske ispovijedi – osobito nepovredivost ispovjednog peÄata ljudima nekih vjera, osobito katoliÄke vjere”, navodi se u izvješću. “MeÄ‘utim, Äuli smo dokaze o brojnim sluÄajevima u kojima su otkrivena seksualna zlostavljanja djece u vjerskoj ispovijesti, i žrtava i poÄinitelja.

“Zadovoljni smo Å¡to je ispovijed zapravo forum gdje katoliÄka djeca otkrivaju da su seksualno zlostavljana i gdje svećenici otkrivaju svoje zlostavljaÄko ponaÅ¡anje kako bi se nosili sa krivnjom”.

Upitan nedavno, da li bi radije išao u zatvor ili odao priznanje svojih svećenika, on izjavio je za ABC Radio Melbourne:

“Rekao sam da bih. Vjerujem da je to apsolutno sveta komunikacija viÅ¡eg reda.†(Baxter Dmitry,YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,