Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NJEMAČKA: AFGANISTANSKI MIGRANT UBIO ŽENU ISPRED NJEZINE DJECE JER SE PREOBRATILA NA KRŠĆANSTVO

NJEMAČKA: AFGANISTANSKI MIGRANT UBIO ŽENU ISPRED NJEZINE DJECE JER SE PREOBRATILA NA KRŠĆANSTVO

grad-njemackaOdbijenom tražitelju azila je bilo dopušten lutati slobodno uokolo

Njemački sud u gradu Traunsteinu osudio je u petak jednog afganistanskog tražitelja azila na doživotni zatvor jer je ubio majku četvoro djece jer se preobratila na kršćanstvo.

Tridesetogodišnja osoba, koja nije imenovana od strane vlasti, ubila je ženu ispred njezino dvoje djece izvan supermarketa u južnom njemačkom gradu Prien am Chiemsee u travnju prošle godine. Ona je izbodena 16 puta, piše The Local.

Tužitelji su rekli sudu u gradu Traunstein da je optuženi bio bijesan jer je majka okrenula leđa islamskoj vjeri.

38-godišnja majka je prije svoje smrti upitala čovjeka hoće li se i on htjeti preobratiti. Taj zahtjev je bio “nepomirljiv sa njegovom muslimanskom vjerom”, rekli su tužitelji tijekom suđenja.

Odvjetnik optuženog je zamolio suce da pokažu toleranciju, rekavši kako je njegov klijent imao težak život i bio izložen nasilju od mlađe dobi, navodi se u priopćenju DPA.

Osumnjičeni se ispričao obitelji žrtve u svojem posljednjem obraćanju na sudu.

U Njemačkoj doživotna kazna znači da osuđenik može podnijeti molbu za uvjetni otpust nakon što je odslužio 15 godina iza rešetaka.

No, u ovom su slučaju suci istaknuli “težinu” zločina, što znači da optuženik vjerojatno neće moći podnijeti zahtijev za prijevremeno puštanje na slobodu, izvijestio je DPA.

Dvije djevojčice, u dobi od pet i jedanaest godina, promatrale su kako je čovjek ubio njihovu majku. Njezina druga djeca su odrasla i nisu bila nazočna tijekom ubojstva.

Prolaznici su pokušali zaustaviti napadača bacajući kolica za kupovinu na njega.

Nakon uhićenja, muškarac je tvrdio da je bio isfrustriran zbog svoje deportacije kao odbačeni tražitelja azila.

U početku je bio u psihijatrijskom odjelu oko tri mjeseca, a zatim je prebačen u standardni pritvor.

Vjerojatno će biti deportiran nakon što odsluži svoju doživotnu kaznu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,