Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Učiteljica sa sjevera Teksasa umrla nakon primitka cjepiva protiv gripe

Učiteljica sa sjevera Teksasa umrla nakon primitka cjepiva protiv gripe

hollandUčiteljica sa sjevera američke države Teksas je umrla od komplikacija iz gripe ovog tjedna nakon što je bila prisiljena primiti obveznu dozu cjepiva protiv gripe u školi u kojoj je radila

Heather Holland, učiteljica drugog razreda škole u gradu Ikard, umrla je ovaj vikend.

Školski učiteljima u SAD-u je zakonom propisano da moraju primiti obavezna cjepiva protiv gripe ili bi mogli biti suspendirani sa svog nastavnog posla.

Predsjednik Trump je nedavno najavio postavljanje temelja za zabranu prakse obveznog cijepljenja kako bi se izbjegle nepotrebne smrti poput Heatherove.

Holland se razboljela prije otprilike tjedan dana i uzimala lijekove protiv gripe, ali je odgodila preuzeti recept zbog 116 dolara koliko je koštao, izvijestio je Chron.com.

Do petka navečer, stanje Hollandove se pogoršalo i odvedena je u bolnicu. Njen muž Frank Holland je izjavio za portal “Weatherford Democrat” da je ona umrla u nedjelju ujutro.

“Voljela je pomagati ljudima, pomagati djeci i djeca su je voljela”, rekao je suprug za Weatherford.

Charlotte LaGrone, glasnogovornica za Weatherford, izjavila je za vijesti CBS DFW da su školski savjetnici bili dostupni u školi tijekom ostatka tjedna kako bi pomogli učenicima i školskom osoblju da se nose sa naglim gubitkom.

Dodala je kako je uprava škole počela dubinsko čišćenje okruga škole u prosincu kako bi se spriječilo razboljevanje učenika, te da je u petak, 2. veljače provedeno dodatno čišćenje određenog kampusa gdje je učiteljica Holland bila zaposlena.

Ovogodišnja sezona gripe posebno je smrtonosna. Prošlog mjeseca zabilježeno je pet smrtnih slučajeva povezanih sa gripom. Američki Centar za kontrolu bolesti je izvijestio kako je gripa široko rasprostranjena diljem Amerike ove godine, i vjerojatno neće doživjeti vrhunac do ožujka. (Sean Adl-Tabatabai,YNW)
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,