Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Paranoja u SAD: Kina planira uništiti Ameriku strategijom starom 2.500 godina

Paranoja u SAD: Kina planira uništiti Ameriku strategijom starom 2.500 godina

sun-tzu-vojskaKineska vojska usvaja strategiju koju je pre 2.500 godina opisao izvanredni vojskovođa Sun Tzu, u čijoj osnovi je princip „pobjede u ratu bez učešća u borbi“, piše američki list „National Interest“, pozivajući se na istraživanje Korporacije RAND

Autori navode da bi u slučaju sukoba sa Sjedinjenim Američkim Državama kineska vojska pokušala učiniti da Amerikanci ne mogu koristiti precizno oružje na kopnu, moru i u zraku.

Naglasak Kine će biti stavljen na izbacivanje iz stroja američkih sustava za obradu podataka i prenosa naredbi stožera, kako bi SAD osudili na neuspjeh.

Zajedno sa primjenom metoda informacijskog utjecaja, kineska vojska može jednostavno „potisnuti“ neprijatelja sa bojnog polja, tvrde autori dokumenta, pozivajući se na istraživanje.

„Da razjasnimo, iako Sun Tzu favorizira pobjedu nad protivnikom uz pomoć mudrosti, a ne nasiljem, nema ničeg miroljubivog u vezi sa novom kineskom strategijom“, ističe se u tekstu.

To je drugačiji oblik nasilja koji daje prednost preciznosti. Ipak, to sugerira da se Amerika možda fokusira na pogrešnu prijetnju.

Svakog tjedna pojavljuje se novi izveštaj o nekim novim kineskim raketnim ili mlaznim avionima.

Ipak, najsmrtonosnije novo oružje u kineskom arsenalu moglo bi biti prepoznavanje koliko je, zapravo, zaista ranjiv američki vojni nervni sustav, zaključuje se u tekstu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,