Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Paranoja u SAD: Kina planira uni┼ítiti Ameriku strategijom starom 2.500 godina

Paranoja u SAD: Kina planira uništiti Ameriku strategijom starom 2.500 godina

sun-tzu-vojskaKineska vojska usvaja strategiju koju je pre 2.500 godina opisao izvanredni vojskovo─Ĺa Sun Tzu, u ─Źijoj osnovi je princip ÔÇ×pobjede u ratu bez u─Źe┼í─ça u borbiÔÇť, pi┼íe ameri─Źki list ÔÇ×National InterestÔÇť, pozivaju─çi se na istra┼żivanje Korporacije RAND

Autori navode da bi u slu─Źaju sukoba sa Sjedinjenim Ameri─Źkim Dr┼żavama kineska vojska poku┼íala u─Źiniti da Amerikanci ne mogu koristiti precizno oru┼żje na kopnu, moru i u zraku.

Naglasak Kine ─çe biti stavljen na izbacivanje iz stroja ameri─Źkih sustava za obradu podataka i prenosa naredbi sto┼żera, kako bi SAD osudili na neuspjeh.

Zajedno sa primjenom metoda informacijskog utjecaja, kineska vojska mo┼że jednostavno ÔÇ×potisnutiÔÇť neprijatelja sa bojnog polja, tvrde autori dokumenta, pozivajuc╠üi se na istra┼żivanje.

ÔÇ×Da razjasnimo, iako Sun Tzu favorizira pobjedu nad protivnikom uz pomo─ç mudrosti, a ne nasiljem, nema ni─Źeg miroljubivog u vezi sa novom kineskom strategijomÔÇť, isti─Źe se u tekstu.

To je druga─Źiji oblik nasilja koji daje prednost preciznosti. Ipak, to sugerira da se Amerika mo┼żda fokusira na pogre┼ínu prijetnju.

Svakog tjedna pojavljuje se novi izveštaj o nekim novim kineskim raketnim ili mlaznim avionima.

Ipak, najsmrtonosnije novo oru┼żje u kineskom arsenalu moglo bi biti prepoznavanje koliko je, zapravo, zaista ranjiv ameri─Źki vojni nervni sustav, zaklju─Źuje se u tekstu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,