Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Nakon smrti ikone pokreta ‘Black Lives Matter’ ubijen i njihov lider iz New Orleansa

Nakon smrti ikone pokreta ‘Black Lives Matter’ ubijen i njihov lider iz New Orleansa

blm-moyaLokalni vođa američkog pokreta “Black Lives Matter” je upucan dok je vozio svoj motocikl kroz New Orleans

On je postao poznat kada je prošle godine u TV prijenosu uživo zgrabio zastavu Konfederacije iz ruku prosvjednika u Charlestonu.

Muhiyyidin Moye, također poznat kao Muhiyidin d’Baha i Moye, pogođen je u nogu oko 1 sat ujutro po lokalnom vremenu u utorak, priopćila je policija. On je umro od pretjeranog gubitka krvi u 9:30 sati, navodi se u obavijesti na stranici GoFundMe koju je postavila Moyejeva nećakinja Camille Weaver.

Trenutno ne postoji informacija o potencijalnom motivu ili osumnjičenicima, rekao je glasnogovornik policije New Orleansa Beau Tidwell novinarima, piše Breitbart.

Karizmatični vođa pokreta “Crni životi vrijede” je postao poznat kada je skočio preko policijskih barijera i zaplijenio zastavu Konfederacije od prosvjednika u Charlestonu prošle godine.

Moye je bio aktivan u pokretu za rasnu pravdu nakon što je policija ubila Walter Scotta.

„Volio je Charleston i volio se boriti za ono što je ispravno” rekla je Weaver za Charleston Post i nadodala: „Nikad nisam srela nekoga koji se tako zalagao i bio vrijedan poput njega. On je bio nasljeđe zajednice u gradu Charlestonu i falit će nam jako.”

„Ti si predstavljao najbolje od Amerike. #BlackLivesMatter” – napisala je Sarah Eaman na Moyevoj GoFundMe stranici.

„Ja sam pogođena bolom. Ne mogu vjerovati da je Muhiyyidin otišao. Imao je jedan od najljepših duša koju sam poznavala. Bio je iznimno nadaren na tako mnogo načina. Ali njegova snaga ljubavi je bila njegov najveći dar. Nedostajat ćeš nam brate, više nego što mogu reći u riječima.” – napisala je Katherine Sherpa.

Aktivistica i ikona pokreta “Crni životi vrijede” Erica Garner, koji je postala popularna u javnosti nakon što joj je otac Eric ubijen u policijskoj ophodnji, umrla je također nedavno u dobi od 27 godina. Garner je pretrpila „veliko oštećenje mozga” od srčanog udara.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,