Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘MAĐARSKA PRVA’: Orban obećao da će se ‘boriti protiv svih onih koji žele promijeniti kršćanski identitet Europe’

‘MAĐARSKA PRVA’: Orban obećao da će se ‘boriti protiv svih onih koji žele promijeniti kršćanski identitet Europe’

orban-glavaViktor Orban je obećao je da će staviti „Mađarsku na prvo mjesto” i boriti se protiv onih unutar Europske unije koji „žele promijeniti kršćanski identitet Europe”

Ponavljajući riječi američkog predsjednika Donald J. Trumpa „Amerika prva”, konzervativni premijer Orban se obrušio na na belgijskog premijera Charles Michela, koji je rekao da će zemlje srednje Europe biti prisiljene prihvatiti imigrante, na što je mađarska vladajuća stranka Fidesz to opisala kao „iznudu”.

„Predsjedništvo Fidesza je raspravljalo o nedavnoj najavi belgijskog premijera, da će – ako bude potrebno i silom – obvezati srednjoeuropske zemalje, uključujući Mađarsku, da prihvati imigrante”, rekao je mađarski premijer u videu na Facebooku u srijedu.

„Prema njihovom planu, to će se dogoditi u lipnju na sastanku vrha EU-a predsjednika vlada u Bruxellesu.

„Naš predsjedništvo je zauzelo stav: ne možemo pristati na ucjene. Za nas, Mađarska je na prvom mjestu.

„Borit ćemo se sa onima koji žele promijeniti kršćanski identitet u Mađarskoj i Europi.”

U intervjuu za belgijske vijesti Le Soir, premijer Michel je govorio o slanju „ultimatuma” zemljama Višegradske skupine koje „odbacuju solidarnost”.

Ultimatum će biti proveden ako konsenzus ne bude postignut u lipnju na Europskom vijeću, kada će planirane reforme biti usvojene kvalificiranom većinom glasova koji će nadvladati disidente (druge zemlje koje su protiv masovne migracije i za suverenitet naroda).

Kao odgovor na komentare premijera Charles Michela, mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Szijjarto je rekao: „Mađarska neće postati useljenička zemlja, nikad neće pristati na to, i nikada neće prihvatiti ilegalne imigranate”, na konferenciji za novinare u utorak.

Szijjarto je dodao da su komentari belgijskog premijera bili „šokantni” i „skandalozni”, jer „ovo je prvi put da ljudi u Bruxellesu otvoreno planiraju nametnuti obveznu kvotu preseljenja uz pomoć sile, i potpuno ignorirajući volju pojedinih zemalja članica EU„.

„Mađarska nikada nije prihvaćala i nikada neće prihvatiti ilegalne imigranate, bez obzira da li postoji neki pritisak u tom smjeru duž granice ili iz Bruxellesa”, izjavio je.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,