Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Bernie Ecclestone šokirao britanski establišment i EU: ‘Putin treba vladati Europom jer ispunjava svoja obećanja’

Bernie Ecclestone šokirao britanski establišment i EU: ‘Putin treba vladati Europom jer ispunjava svoja obećanja’

bernie-putinU intervjuu za „Finanancial Times“ bivši izvršni direktor „Formule 1“ Bernie Ecclestone je rekao da je ruski predsjednik čovjek koji ga je najviše impresionirao

Prema riječima britanskog biznismena, Vladimir Putin bi trebao vladati Europom, jer ispunjava svoja obećanja.

„Iskreno govoreći, mislim da je čovek koji me je najviše impresionirao i koji bi trebao vladati Europom – gospodin Putin, jer ako on obeća da će nešto napraviti, on to i napravi. On je prvoklasna osoba“, priznao je biznismen.

U odgovoru se dopisnik novina interesirao da li Ecclestone odobrava „sklonost ka autoritarnosti“, „nedostatku tolerancije prema politickim protivnicima“ i „homofobičnu politiku“ ruskog predsjednika i njegove vlade.

„Kada sam ja išao u školu, ako napraviš nešto pogrešno, nastavnici bi govorili: idi i uzmi knjigu kazni i štap. Idi kod direktora da dobiješ par cuški ili nešto slično. Upravo time se on (Putin) i bavi“, objasnio je Ecclestone.

Novinar je komentarirao da svojim izjavama biznismen „opravdava represiju“.

Šta ako Rusi koji dobiju „nekoliko ćuški“ nisu učinili ništa loše, već su samo željeli iskoristiti pravo da kritiziraju svog vođu?

„Bio sam sa Putinom poslije Olimpijade (u Sočiju) na vrhu planine. Imali smo sastanak oči u oči i kada smo išli prilazili su nam ljudi da zatraže od njega autogram. Tako oni misle o njemu“, odgovorio je Ecclestone.

U posljednje vrijeme Ecclestone nastavlja „šokirati“ britanski establišment.

Konkretno, on je glasao za izlazak zemlje iz Europske unije i govori sve najbolje o radu američkog predsjednika Donald Trumpa koji je, prema njegovim riječima, „puno učinio za svijet“.

Očigledno da zbog takvih izjava politički krugovi njegove domovine „odbacuju“ ovog biznismena, tvrdi „Finanancial Times“.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,